發新話題

一名老翁何文田疑遭氣槍射傷 警到場搜查 

引用:
原帖由 cccarlos 於 6-8-2014 11:56 發表
"...事發現場留有兩灘血漬,有指示牌滿布彈孔。""

... 應該唔係玩具氣槍
應該唔係一般玩具氣槍.....
可能係PCP果類?

高度讚揚警方閃電拉人!!

引用:
原帖由 cccarlos 於 6-8-2014 12:05 發表

.22可以用氣, 6mm又可以用氣, 支野係用攞打獵定打game都未知就有人話係我地玩開個D
響一般人心目中, 氣槍就是打wargame的

引用:
原帖由 ERIC_LI 於 6-8-2014 12:08 發表
新聞話由30幾樓射落去,伯伯旁邊個鐵路牌都射穿,跟本係支真槍一樣…
好似唔係穿, 係有D凹

引用:
原帖由 cato 於 6-8-2014 12:04 發表
有次行入槍街專買呢類氣槍既鋪頭,聽到老細話去西貢外島到打雀。
又話睇住射穿隻雀,我好吾欣賞
我諗我一定即場屌到佢反艇...
BTW. 從來唔會入呢間舖

引用:
原帖由 Dave 於 6-8-2014 12:26 發表
比較想知呢位搵槍射到人標哂血的敗累係唔係坐監?
通常拉完都唔知點判... 唔會警戒了事卦
傷到人,仲要過蕉
一定要坐啦
上次天水圍果個人渣坐緊

有線搵左kevin Chau訪問
總算為大家說明左一d 時實

引用:
原帖由 nishi 於 6-8-2014 21:43 發表
https://hk.news.yahoo.com/%E9%BB ... 4%9E-050400918.html

距離禁汽槍又近一步
大家應該同人渣敗類劃清界線
而唔應該杞人憂天講埋D咁既說話

應該要取締左果幾間舖先....

引用:
原帖由 queen 於 6-8-2014 22:16 發表

呢次又估吓係邊間舖賣吖嗱...
邊間舖賣都未必入到ga啦
佢賣果時全部唔過J, 你吹咩?

引用:
原帖由 T-800 於 6-8-2014 23:34 發表

sam 哥:您見過當年 MGC auto9 airsoft gun 改到XXXX??您又見過KJ M7OO airsoft gun 改到XXX未??
總之過J或傷人就拉得!根本吾關"airgun"、"airsoft gun"事架!
至於實名登記:作為一個不幸既香港人,軍醫本 ...
正解!
奈何對比起要將一支本來設計就只得0.7-1.9 J既airsoft 來講
一D降火airgun要JJJ實在太易

發新話題