17 12
發新話題

[認真] 唔洗鬼打鬼,香港好快會禁槍

你地真係覺得條專家咁大影響力?

佢講果翻癈話根本就係萬能key

大把野會推去查詢立法會
唔一定係關"立法"事
你都可以拉議員幫手,向保安局查詢合法持槍牌人數,及過往涉及持牌人違反規定的數字

引用:
原帖由 N_G 於 18-8-2014 14:23 發表

積少成多 聚沙成塔 大家E家唔去正視E個問題,到真係成事先泥GG都無用
特別係氣槍E類灰色地帶加野,佢話禁你根本唔洗理由.
問題係有幾大新聞壓力去支持姐?
一地E家就開始做緊 , 我地仲係到鬼打鬼?
槍E樣野 ...
你搞清楚, 並唔係鬼打鬼
而係條屎忽鬼搞我地

引用:
原帖由 N_G 於 18-8-2014 14:46 發表

我只係想表示,點解今時今日係E個危急存亡加時候
仲可以有人玩鋼珠,賣獵槍?
仲有人打街場?
仲有人係街試槍?
仲有人full gear行街?

先修身,齊家,才能治國平天下, 點解到左今日,我地都無一個團體可以企出泥代 ...
依家係一條同wargame界無關既粉皮響度搞你,危言聳聽
你齊咩身?
佢搞你一來可以轉移視線
二來可以見報威威豬

不要說wargame界能給你什麼
問問自己能為wargame界做什麼

引用:
原帖由 N_G 於 18-8-2014 15:12 發表

點解要咁在意條粉皮呢?
我地無野比人搞?佢又點搞我地?
你咁在意佢? 又有咩提意同可以做呢?
起碼我地好好管理一個論壇
唔容許任何越軌話題或不當言論出現
我地亦試過響milshow宣揚過wargame安全意識,法例等

呢個topic又係你開既
又反問我點解在意佢??

引用:
原帖由 N_G 於 18-8-2014 16:48 發表

我就自己同班朋友提倡唔玩鋼珠及under 2J 戴mask安全玩槍 , 見師兄你咁有興趣,不如你都轉貼上facebook , 出一分力?
打wargame一向都係用BB膠彈ga啦
Under 2J, 載保護裝備更加係必然定律

我會建議你加大規模同力度向大眾宣揚正面訊息

引用:
原帖由 N_G 於 18-8-2014 16:50 發表

如果有CGF班大哥支持,我出面有有咩所謂? 可唔可以幫手置頂個post同放係一般區? 我相信會比較多人睇到
我絕對支持呀, 推舉你做主席都得
當然內容要夠詳細同得到一般玩家認同先得啦

引用:
原帖由 N_G 於 18-8-2014 17:00 發表

咁不如壇主你幫手修改下? 我能力所知都寫曬, 壇主你咁大力支持真係好開心
不過相信主席就無能力做拿,做下跑腳應該仲得,要搵主席當然要搵D有公信力
以下係我地08年專登為軍展會做既宣傳海報,當時有位版友重做左個power point上台做講解

下次你質疑人地鬼打鬼時
你搞清楚究竟邊個係鬼先

引用:
原帖由 N_G 於 18-8-2014 17:15 發表

壇主真係有心有力,不如張圖中內容轉為貼文置頂係一般區? 我相信會更加容易為一D新玩槍又想了解玩槍加朋友提供到資信
其實我地主頁既新手指南更詳盡

引用:
原帖由 queen 於 18-8-2014 18:07 發表
其實上網搞個page作用有幾大?教新手安全使用氣槍?Sorry,相信大部份玩氣槍同wargame嘅人都知,仲要去教佢?

我哋要先諗吓個重點係乜先,係wargame人唔安全使用氣槍?定係比人講到wargame人唔 ...
今次就明顯係比個非界別專家講到玩氣槍既人都犯法
而響website或其他層面宣揚正確訊息係一個重要姿態,呢個就係作用之處

引用:
原帖由 kirk123 於 19-8-2014 00:20 發表
隔離台都有... ;-) ...  ;-)...
都係同一位樓主咋嘛

但的確有部份降J air gun
實在非常容易回春
我認為不法之徒因此容易入手

引用:
原帖由 N_G 於 19-8-2014 16:02 發表
收到風各大槍會都比重案check曬,所有槍會都會放蚊
二手街唔泥講,唔只JJ,真件都係目標
大家好自為知拿
咪學埋隔離台果位人兄啦
好咩自為之呢?'

17 12