37 123
發新話題

2010人生目標達成!

i like your shirt, where can buy ?

引用:
原帖由 HunterX 於 2-2-2011 22:13 發表

你今年都應該F..左唔少......
一字之差

我11年目標係大欖....

附件

11-2-2011 01:30

引用:
原帖由 1233 於 11-2-2011 18:58 發表
我2011年既目標就係要買單車.....
小輪...想踩住去露營
但呢家先得3千...
香港好似冇合適ge踩單車露營地點

引用:
原帖由 1233 於 11-2-2011 19:14 發表

禁又係....
踩下車上大佛都好呀.....
可惜未有車
行都想死.....

引用:
原帖由 1233 於 13-2-2011 00:09 發表
如果MTB呢?merida, GIANT果d有無好介紹??
我得171cm高,個車架係咪要XS??

Thank you
S FIT D
M 都得
xs 太細

引用:
原帖由 1233 於 13-2-2011 00:22 發表

ok~
有無d 5k內既車好介紹....可以budget較少
5k內 merida 應該都有d入門車 (個人唔like merida)
5k內 ge mtb 比較雞肋,
或者可以諗諗二手
http://www.28bike.com/classifieds/detail.php?id=137110
http://www.28bike.com/classifieds/detail.php?id=137046   << 呢架個人覺得幾好睇, 係前波壞左...

又或者直接去單車舖睇睇
通常d過期款會比較平

引用:
原帖由 1233 於 13-2-2011 13:58 發表

其實2手我有諗過,我覺得同槍一樣,2手車都可以好新淨
但朋友又話2手車會較脆!如果買係咪要買反10-11年既車呢??

小弟諗緊呢格....
http://www.28bike.com/classifieds/detail.php?id=137110

但值唔值呢個 ...
呢架11年新車網上價好似係 6千左右

至於脆唔脆個人就覺得好難一概而論
如果車主本身成日入山又玩得癲, 架車又唔係好高階
比較可能出現問題

不過要知架車操得勁唔勁, 應該唔難睇
加上試車時小心留意有冇怪聲
二手平一大截, 但呢個就係ge風險

如果budget夠, 就梗係買新車啦

引用:
原帖由 Ivanmonkey 於 12-3-2011 19:15 發表
唔知師兄門對 montague paratrooper既評價又點呢? 小弟有興趣入手一架!! 想玩下單車露營!
http://www.civiliangunner.com/cg ... ght=para&page=1

#15 之後

btw. 香港基本上冇乜地點適合單車露營, 唔洗諗
唯一叫做可以合法單車露營可能係灣仔, 不過有一大段要抬車

引用:
原帖由 ranger_hk 於 13-3-2011 00:38 發表
各位c兄想問吓 jamis 得唔得! 我budget得5k 想買部mtb玩玩!
thank you!!!
以我所知, jamis 都係出名的
不過唔知 jamis 5k 以下ge車如何

引用:
原帖由 Legionee 於 13-3-2011 22:34 發表

唔使抬好耐咋, 部分路段係踩得㗎
唔知邊個踩到死下死下....

引用:
原帖由 1233 於 14-3-2011 22:25 發表

美記車架係不太好,但parts好
Giant車架好正,但parts唔好!

所以你買美記/giant都有選擇
何解....?
佢地d parts都係唔係用自己野咁滯ga啦?

依我看...兩個都唔好~

引用:
原帖由 1233 於 15-3-2011 21:13 發表

但美記d parts真係比giant好....

你當然覺得唔好啦.....
你果格 我都想禁整
我果架都只係入門級.....

引用:
原帖由 Alex_山 於 16-3-2011 19:47 發表
commencald 既Meta車架會唔會係good choice??
係咪比較冷門ga...?
我見識少, 對佢一d印象都冇....

你想買 carbon 5.5 ?
好貴~~

引用:
原帖由 1233 於 16-3-2011 21:35 發表
買Specialized !!!!!好車+ 好貴

不過建議你買架PARTS較好的車,,到時可以慢慢改

g大佬,我發現我都係唔洗禁角轉架!一年後,到時個架又殘又舊先換
hmmmmmm,你4月5號紅日有無空呢?整個無頭龜慢碌團
買左架parts好ge咪冇upgrade空間lor
4月5未知得唔得

37 123
發新話題