發新話題

如果你係指揮官, 你點做?

我當日全程睇有線直播
平時亦都睇好多不同國家既警民衝突片
我認為當時使用催淚彈是正確的
一般使用催淚彈後應有進一步衝散,驅離行動
但當日無, 令群眾再度合流, 反而令我覺得奇怪

http://news.now.com/home/local/player?newsId=113818

我支持大家爭取民主
比大陸當傻仔, 侮辱尊嚴, 令大家都忍無可忍
但亦支持香港警察
所以, 放催淚彈一刻, 我真係有D想喊....

引用:
原帖由 Jonny.R 於 2-10-2014 13:06 發表
點解其他佔中post要權限40先比睇?
小圈子討論?
人地樓主set權限40先比睇比回係佢個人考慮
而要有40權限, 只要注冊夠久, 多回post就可以
呢個你覺得既小圈子, 其實任何注冊會員都可以加入

引用:
原帖由 matthong 於 2-10-2014 10:38 發表
經過今次,英國佬都話限制催淚彈出口咯,不如考慮提升武力層次,轉用水炮
(只屬個人意見,不喜勿插!)
武器商話檢討(意思非常之廣泛), 不是限制
但, 作為一個武器商, 是做什麼的?肯定不是慈善
賣與不賣, 錢是第一, 政治就是第二

引用:
原帖由 Jonny.R 於 2-10-2014 20:51 發表

老會員才可比睇比回 新會員不比睇不比回
難道怕有新人持相反意見 唔岩聽就索性set權限?
入面就老會員們齊聲齊氣
得罪講句 開個post都甘多個人考慮因素
開乜鬼野post 開whatapp group傾吧
自己唔夠40權限就發皮四?
我地有人可以阻止你昇級嗎??
果兩個post分別由唔同樓主所開
佢地唔想比所有人睇, 有咩問題??
老會員就一定齊聲齊氣?
人地唔鐘意比權限40以下既人加入討論, 你又有咩權過問?
你咁霸道, 咁都要插?
係咪應該你返去自己齊聲齊氣既group嘈飽佢?

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2-10-2014 21:27 發表
樓主所開應該問番樓主喎

權限40點通常先做到?
發帖數*10+精華帖數*200+總在線時間(小時)*5+總頁面訪問量/100+威望*2+金錢
各階級表
http://www.wargamehk.com/cgf/faq.php?action=message&id=35

簡單講, 只要你越活躍,積分便越高

引用:
原帖由 進擊的Chun 於 2-10-2014 21:46 發表

三軍總司令個級別圖示果然係個"迷"
CGF已經有條謬利係三軍總司令級

引用:
原帖由 jacko 於 2-10-2014 21:54 發表

離題........見到紅色字火都嚟, 火星文無問題, "我都係學生,文筆差勿插"呢句先重點.....咩學生啊
小學生

引用:
原帖由 進擊的Chun 於 2-10-2014 22:26 發表

你係其中之一?
No la

引用:
原帖由 rho837 於 3-10-2014 21:46 發表
班警察識得叫contractors做野!有䐉!
咪亂嗡啦....
嫌未夠亂咩...

引用:
原帖由 ryankathy 於 4-10-2014 14:49 發表 .最離奇都係被記者拍到大量片帶d犯去搭車放人走,銅鑼灣一條友都拉唔到,求解答。
唔離奇哎
尋日警察用肉身保護左幾多佔領者響群情激憤之下離開?
唔好忘記,佢地一樣係犯左法,警察一樣冇抄佢地身份證

希望經過第一日衝突, 警方會有合適應對
避免再發生混戰, 畢竟正常香港人都唔想見到呢個亂局再添亂

引用:
原帖由 0o0p 於 4-10-2014 18:11 發表
對付示威者唔駛用棍既 用黑XX就得勒
依家反而要小心警察暫時行動表現克制 但如果時間再耐D因為換班問題 身心疲累既警察在行動時可能更易出錯
始終明顯警力不足以應對今次事件
唔好忘記
黑底都要搵食
所以佢地上頭有order都唔奇
旺角唔洗講, 銅鑼灣都有好多夜店

本來都應該有唔少便衣混左入人群
但示威者一見到疑似便衣警員就捉賊咁
成日覺得係警察入黎搞事

我估呢幾日已經冇派便衣混入
只係遠處監察

D古惑仔依家又變陣
變左激進支持佔中果邊....
今晚又旺角黑夜了.....

引用:
原帖由 Hamlet 於 5-10-2014 01:46 發表
話説我o係微博見到龍五個老婆同龍五個仔話o係尖咀文化中心集會撐警察……po相個A/C認證係龍五老婆本人
笑料~

發新話題