25 12
發新話題

G series

G series

最近因為砌G34, 又羅番GLOCK野出來。
後來買開parts留下留下.....原來還有些餘下物資。
之前見有師兄砌出G34+OD color下身都幾靚。
自己又去買個OD color來親下。
銀色Slide+OD color 下身。
加番少少銀件,都幾民版下

Desert Storm 花我自己幾喜歡傢
來個Twins先

儲下儲下唔多覺,原來已經有七支了

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +50 相片分享 7-10-2012 21:03
  • gtoray 金錢 +50 相片分享 7-10-2012 21:03

引用:
原帖由 F22 於 7-10-2012 20:24 發表
師兄你果然係無限金錢!
幾時開工做勞作呀?
未有個餅印無得開工

引用:
原帖由 F22 於 7-10-2012 20:38 發表

去買銅螺絲加工都得呀!
去找找先
thanks 師兄

引用:
原帖由 rYaN 於 7-10-2012 22:08 發表
有野想請教RC師兄,
就係WE枝17唔可以好似TM G17噤,HAMMER DOWE果陣LOCK住個TRIGGER,
唔知你知唔知點可以整返??
我WE的無呢個問題呀

引用:
原帖由 kai_matt 於 7-10-2012 22:49 發表
my desert storm G17....
very ugly...=[

http://i1095.photobucket.co ...
Twins呀..都係銀色Desert Storm + OD 下身
嗶!你用黑色DS slide來磨銀,咪磨到死

引用:
原帖由 kai_matt 於 7-10-2012 23:07 發表
haha
it's not black ga...it's supposed to be silver...but oxidized into such color....but i think the color is okay and thus didn't polish it
呢個Desert Storm slide出過三個級數,
有鑄做,CNC及CNC+steel
你係邊款呢?

引用:
原帖由 rYaN 於 7-10-2012 23:26 發表

唔係掛,我身邊6,7個人都唔得
反而支WE18 gen4就有呢個問題。

引用:
原帖由 kai_matt 於 7-10-2012 23:34 發表
yea...I got the same problem
我支G34後來都買番老馬做肉。
支OD color 係羅番出來的WE砌的,不過我換左Gun Modf. Trigger

引用:
原帖由 F22 於 8-10-2012 07:26 發表

我見到重高達MK II
師兄真眼利,難道師兄你都是高達fans

引用:
原帖由 Vindicator 於 8-10-2012 09:31 發表
無G19??
有想過買,不過改件slide, barrel 果D都係for KJ only
KSC的更唔會想,太少改裝choice
所以未有染指

引用:
原帖由 sk8er 於 10-10-2012 16:34 發表

RCman 師兄 D內件 你會點執同用咩補品?~
我不是粗打,一般唔會大改內件。
只係換下精密管及做下密氣。
反而外觀先行,換Slide,換走個made in Japan下身及鋼Barrel唔少得
至於裝Slide時要唔要執?好睇買咩野牌子及彩數。
我試過兩支同一個牌子slide分別裝兩支GLCOK, 一支直入一支要修。
無一定的。

引用:
原帖由 F22 於 10-10-2012 21:02 發表
買馬記槍唔執都可以粗打啦!
所以我一半以上的Glock都係馬記

引用:
原帖由 kinvee 於 10-10-2012 23:42 發表

師兄請問砌一枝圖中沙色G17要幾錢?
小弟係新手一名唔係好識。我只係知要用馬記改。
如果用馬記做肉,
鎗價約$1200
吉打slide $450
吉打鋼外管 $220
Recoil Spring $80
鋼Sight $220
SN 牌 $60
吉打Full marking 沙色下身$180
RAVEN PDI 精密管 $210

合計約$2620

另一個平價方案:
我們牌刻字版沙色約 $700