發新話題

Nova X Marui Colt 1911 Series'70(2013 verison)

Nova X Marui Colt 1911 Series'70(2013 verison)

這套Nova Series'70(2013 version)kit其實比小弟大半年前完成的Kimber Raptor II還早入手,
但直至近日才正式完成,當中經歷尋找鐳刻公司製作Series'70專用Chamber,等齊Nova鋼零件,
購入日版Anvil的Series'70專用外管,真品Colt木握把與Colt logo握把螺絲加螺絲座等等
今次攝影是小弟親自操刀,攝影技術與器材都不入流,請師兄們見諒
說話不太多,還是貼圖吧

最初買回來所拍的開箱照

Anvil的Series'70專用外管,鐳刻的專用Chamber,Chamber與內管加上跣管彈簧,
Nova鋼製Hammer與CP鋼製撞針,全槍換上Nova鋼製零件只有Nova Series'70 trigger是鋁製亦從新用gunblue染黑

日版Anvil的Series'70專用鋼外管

shooters design鋼Chamber加上鐳刻的Colt Series'70刻字

Series'70 2013 verison才有的假撞針和拋殼鈎

回鏜彈弓套筒和彈匣底刻上Colt的小馬標誌

最後是精美的真品Colt logo握把螺絲

謝謝欣賞

小弟暫時的1911系列:

Nova X Marui Kimber Raptor II http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... 2689&highlight=

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +15 相片分享 4-4-2014 14:49
  • gtoray 金錢 +15 相片分享 4-4-2014 14:49

多謝各位師兄欣賞

回覆 4# 的帖子

kai_matt師兄,回鏜彈弓套筒係用nova Kimber type Recoil Spring Plug (D06-SB)再攞去做鐳刻的

回覆 11# 的帖子

怒人甲兄,原裝TM s70 匣冇馬仔的,都係鐳刻上去,真鐵匣底除了馬仔外還有Colt .45 marking,
因為有差氣位阻住所以冇刻到Colt .45 marking

回覆 20# 的帖子

哈哈,支Commander 我仲未算攪掂,遲尐攪掂再出post

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 4-4-2014 17:41 發表
少壯不努力,睇帖徒傷悲

請問師兄去邊搞laser?
蘇師傅,小弟係去好景27/F攪的

回覆 26# 的帖子

蘇師傅,呢間嘢做鐳刻同3D printing,唔係槍店

回覆 28# 的帖子

鐳刻嘅圖案係自己用adobe illustrator畫,跟住交俾佢地做鐳刻,
支槍嘅槍身冇blue過,套kit買番嚟已經係咁,我淨係blue隻trigger都玩咗三次先免強見得人,我尐功力同你地掙好遠,唔敢成支槍blue

回覆 29# 的帖子

怒人甲兄,你支s80邊間廠出?表面處理好靚仔

回覆 33# 的帖子

原來係PGCx怒人甲兄加工,繼怒人甲Kimber後有怒人甲S80

回覆 38# 的帖子

http://gunshop-tactics2.com/Tact ... _id=NOVA&page=2

swat328師兄可以試吓買呢個有rail嘅下身

發新話題