24 12
發新話題

我珍藏28年的HK絕版野

我珍藏28年的HK絕版野

小弟在多年前公司裡自己的暗格尋回此物(自己都唔記得)。。。感觸時光飛逝。。。
[attachimg]178297 [/attachimg]

附件

8-11-2012 12:07 , 售價: 金錢 1  [記錄]  [購買]

未。。。重可以裝番落個架用

引用:
原帖由 ea4101 於 8-11-2012 12:24 發表
仲用唔用得嫁?
無問題 。。。。我有兩件。。。。折開左一件睇。。。品質依舊。。。。裝番落個架用,轉動亦非常暢順。。。問題係我起碼要保存一件未開封既留念

引用:
原帖由 sergeant3007 於 8-11-2012 12:29 發表
仲有浪口蠱,面盤,,,,有無呀?
無喎

引用:
原帖由 sergeant3007 於 8-11-2012 12:40 發表
幼年時曾住危樓,獲龍獅旗正苦贈送過全套以應急。
好似仲有痰罐,,,,,
招待官員既新款茶杯碟就有。。。。返歸摷一摷先x!!

引用:
原帖由 kai_matt 於 8-11-2012 12:42 發表
係港英政府遺物?
呢D野。。。。禾地稱為“月例“

引用:
原帖由 gtoray 於 8-11-2012 12:58 發表

唔通tango兄入過冊?
無。。。。如果有就儲齊一套

引用:
原帖由 kai_matt 於 8-11-2012 13:09 發表
細路仔唔識嘢
姐係乜
既係每月。。。。例牌向“正苦公職人員“發放之基本日用品
每人每月發放一次。。。。。一個月有四星期。。。。每星期配給一卷。。。。一個月有四卷。。。。唔夠用就閣下自理

引用:
原帖由 sergeant3007 於 8-11-2012 13:15 發表

剛出社會做事,要成日去“工記”, 見D官枱面梗有.
呀公(行政)茶水房每日有呀姐管理沖奶茶咖啡。。。。洗杯洗碟煲茶打掃。。。油位一個

引用:
原帖由 gtoray 於 8-11-2012 13:25 發表

依家聽聞係一季四卷.....
唔係播。。。。我上星期(月頭)有四卷放左係我枱面

引用:
原帖由 sergeant3007 於 8-11-2012 13:38 發表
D官對個阿姐好尊重,可能驚阿姐係茶水 度落毒卦。
所以呀姐呢個位。。。。係油位。。。如果佢有袋。。。。真係會“抓“到損

引用:
原帖由 louisli 於 8-11-2012 15:33 發表
其實個上箭咀點解? H↑K
岩岩打左電話比“黃家瘡“問D老屎忽。。。
據佢透露。。。個箭咀俗稱“雞爪“。。。 H↑K 係一個Trade MK。。。係由當年港英正苦注册左。。。。當年所有由外面交比GSD(乜料供應處)所有物品及貨品。。。。唔理你。。印好。。刻好。。噴好。。貼好。。鎚仔仆。。。刀好。。。一定收貨時要有哩個Marking。。。無就唔收
此標誌八十年代尾至九十年代頭經已漸漸停用。。。九七後完全絕跡

附件

8-11-2012 16:57

8-11-2012 16:57

引用:
原帖由 kai_matt 於 8-11-2012 16:55 發表
呢啲嘢唔靠你地前輩講 真係完全無頭緒係乜
禾刀係岩岩問D就泥咬糧既先知

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 8-11-2012 17:14 發表
雞爪係有一段大故的,今晚先講,公司危險
等你。。。 。。。我刀好好奇

引用:
原帖由 2slow 於 8-11-2012 16:43 發表

果然係絕版野
捐比博物館
係呀 。。。。朱SD。。。鹵屎忽問我典解拱好野。。。。重有兩手正苦股票係度。。。。叫我得閒拎去比佢睇吓同影相留念喎

24 12
發新話題