16 12
發新話題

懷舊雙星模型盒

我又係。。。。不過多數係港龍!1:35

引用:
原帖由 kin200 於 13-7-2013 10:02 發表
Icon post 扣5分 & 5蚊 。。。。改改佢啦

引用:
原帖由 M1616 於 16-7-2013 00:20 發表
經典jeep
呢隻我刀有呀 。。。不過我個架車頭有條棟直既角鐵。。。。角鐵頂摺左90度。。。。據聞係用泥破鋼絲陷阱

我兒時第一架坦克車

附件

17-7-2013 01:45

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 17-7-2013 07:11 發表
?nr=35069&company=tamiya&name=jagdpanther%20german%20tank%20destroyer
中記有五盒,多年來同佢買左兩盒....

佢D模型同油係得我買
你呢架係我弟二架 。。。。不過我砌嗰盒唔係孖星。。。唔知邊間廠。。。好多位唔岩。。。吊晒鬼

引用:
原帖由 MANKF 於 16-7-2013 22:53 發表
以前晚晚食飯睇新聞都見到呢架嘢!所以係發利隆〈嗰時係堅道〉見到即買
細個有man兄呢架同埋下圖嗰架

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 17-7-2013 23:24 發表
我都有

呢四盒喺床下底
隻艇我無買 。。。因為諗唔倒點擺係個假山情影戰場度

哩架係我小時“奸角“最愛既戰車

附件

18-7-2013 10:17

引用:
原帖由 MANKF 於 18-7-2013 21:36 發表
我第一架雙摩打坦克車,1:35 Tiger One,因為好貴要等到小四聖誕節,加埋生日禮物先係中記買到!原價20蚊,後來中記佬見我成鬼日去揭盒睇砌圖級,所以18蚊賣俾我
我老豆見我好珍惜d單摩坦克。。。。於是乎就拎左買左幾年。。。放係櫃頂既我唔肯定乜野廠。。。。盒面彩圖。。。日本陸上自衛隊(唔知乜型号  )  。。。盒面有“千里達“價錢貼紙$76蚊。。。。係線控左右。。。炮塔炮管低有個方型窿射BB彈(嗰時應絕對係冬菇彈年代)。。。bb彈應該同後期6mm直徑相約。。。彈表面係好似好厚既啞銀色油柒。。。。碎左見到裡面係淺黄色泥咁卒得碎。。。。入彈由炮塔入口蓋打開倒落去。。。入面有個小千斜漏斗。。。。跌落彈槽。。。。擊發形式係條鐵線。。。好似滕條打屎忽咁不停循環打泥珠出泥。。。。man兄有無印象???

引用:
原帖由 MANKF 於 18-7-2013 23:37 發表

tango兄,嗰個年保$76蚊好大啦!不過有咁多嘢玩,又咁多嘢射!非常值囉! 你話嗰啲泥彈有印象!不過唔係坦克車,係日本嗰支牛仔槍,嗰時Made in Japan啲豆豆槍 ...
係哩架型號(我最認得個炮塔蓋好半圓,而炮管同炮塔細個諗,點解咁硬既?乜唔係帆布咩? 。。但個盒肯定唔係。。。我記得盒面係油畫戰場圖。。。。

引用:
原帖由 MANKF 於 19-7-2013 00:04 發表

我揾唔度你嗰架個盒啲相,我記得背景嗰戰地圖!同期有架M60A1好似你架咁,一樣咁靚!
架m60刀係線控同射彈? 。。。。咁其實係咪孖星廠?thx

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 19-7-2013 00:23 發表

良友之聲係正經刊物泥ga?!?!

蘋果塗毒....我第一眼見係少女未婚產子,新男友弄兒為樂
兒童刊物泥嫁

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 19-7-2013 00:29 發表

this one???
M60有砌過(孖星)。。。不過我砌的不是線控

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 19-7-2013 00:58 發表

Search ARII la
年代久遠。。。未必揾到模型盒個圖

我的第一架雙星1:24模型車

附件

19-7-2013 10:29

16 12
發新話題