18 12
發新話題

[認真] 藍田警員開槍一男子死亡消息指有人曾以鎅刀襲擊警員

突發好難講。。。可能頭兩槍唔中

兇徒唔單只害自己。。。開槍打死佢既人。。。一生刀擺脫唔倒事件既陰影!

引用:
原帖由 kai_matt 於 5-5-2014 12:12 發表
原來係兩個警察加埋開咗三槍
有個係咩喳

引用:
原帖由 kai_matt 於 5-5-2014 12:31 發表
PC開兩槍,SSGT再開一槍
考似係。。。雞仔餅。。。泥喎

引用:
原帖由 gtoray 於 5-5-2014 13:02 發表

雞仔餅咪SSGT囉?
Yes 。。。。時沙

引用:
原帖由 gtoray 於 5-5-2014 17:11 發表
一如所料
逃緊生又出黎講野喇
逃緊生。。。。。

引用:
原帖由 yth 於 5-5-2014 17:22 發表
如果係80年代D報導或許會寫 - 勇警千均一髮,拔出配槍連開三槍,狂(逃)頭部中彈身亡,人(志)逃過一劫,處長到場加許開槍警員.
今曰.....大家睇到...警員開槍案.....轟殺界刀男.....重案調查....保安局長見傳煤......使用 ...
我相信。。。大堂有錄影

我覺開槍真係無問題喎。。。制止襲擊。。。保障其他市民生命。。。

引用:
原帖由 nathan852 於 5-5-2014 22:03 發表

開槍無問題 開完槍寫Report、同公眾交代、開死因庭 都無問題
正常程序丫。。。 。。。有乜問題?。。。係咪因為咁多野跟尾。。。所以唔應該用槍???

引用:
原帖由 kimberCDP 於 6-5-2014 11:22 發表
剛日行街經過,有個師奶同佢老公講開依單新聞,師奶話:[嘩,界刀姐,使唔使用槍呀!]
我之後行左去,唔知大家重記唔記"朱警員",就係一把界刀令佢變到今日咁樣,好多人都唔清楚刀依家嘢有幾恐怖。
我深信如果 ...
我就覺得有時沙。。。有PC。。。同一時間拔槍同發射。。。我深信當時係有一定既須要。。。唔信個PC既判斷。。。刀信個經驗時沙。。。!。。。開槍純粹要立即制動。。。正常只會向軀體大面積發射。。。千均一發。。。邊有可能去考慮瞄頭打。。。可以係第一發中身軀。。。跟住兇徒因中一槍神經反射縮低或改變身位方向。。。引致其後兩發或其中一發中頭

引用:
原帖由 T-800 於 6-5-2014 13:23 發表

正解....

還有,為何要開3槍....?受過正宗對戰訓練既人在危急下的制止性射擊都會連扣兩槍,比我都會,全世界大部分警方都會(尤其是歐美)
我刀試過。。。M10連開快扣六槍。。。六個鐵靶應聲倒地。。。真係可以好快。。。我感覺快過用HP打中哂。。。指發射速度。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 6-5-2014 20:13 發表
我想知道點解保安受訪後被炒多D
抄左

引用:
原帖由 0o0p 於 6-5-2014 23:12 發表
識得將手掌直接啪入去刀鋒上就算係識得空手入白刃架喇
嗰D叫。。。兇手入白車喎

引用:
原帖由 reniless 於 6-5-2014 23:29 發表
徒手搏刀係愚蠢的方法。
對方正手持刀還OK。。。見到反手就唔好際喇

引用:
原帖由 0o0p 於 7-5-2014 07:06 發表
各位 又到左夜問時間
正手持刀:刀身所帶能量會比較大 亦能應用地心重量減輕持刀者負荷 增加續戰力
而當持刀者將輕型刀具捅出去時 如果識得少林派既吋勁技巧 可以有效將腿部肌肉能量順利地傳到刀尖上
分 ...
死嘞 。。。睇唔明

18 12
發新話題