發新話題

係咪香港無得賣?

係咪香港無得賣?

好奇一問

附件

2014-07-30 17.33.53.png (198.09 KB)

30-7-2014 17:37

2014-07-30 17.33.53.png

引用:
原帖由 阿堅 於 30-7-2014 17:54 發表

新車黎喎
聞說呢隻平價版本。。。X AYGO。。。只在英國發售

引用:
原帖由 小鬼182 於 31-7-2014 01:30 發表

Swift要1.6會正D喎~~~ 不牌費又貴D,仲要唔係咁易搵到二手掍仔靚盤………
btw,秋水哥,H記出咗部新fit仔RS版,1.5有成一百三十幾隻馬仔,諗得過~~
1500cc咁堅

引用:
原帖由 小鬼182 於 31-7-2014 08:36 發表

哈!!講開玩tec,我以前都玩唔少,不過我果D玩唔係揸,而係砌!!以前廿歲頭入咗間車房做改車,頭一個星期已經要我拋光一副b16盤頭生死氣……做咗成年,經我手一手一腳打散大修再砌番埋嘅6, ...
cam搞錯小小。。。成副玩完

引用:
原帖由 小鬼182 於 31-7-2014 11:53 發表

係!!所以較cam係好高深嘅學問,果時見師父較一副機器要成日,一較錯少少就四個盤重新歸零由頭較過……但較得靚副機器真係好唔同!!“是撈“車副車頭唔聽聲以為無著車,因為真係一D都唔震!!而且依套手藝係香 ...
教得靚行順係可以好定。。。套手藝。。。易學難精 。。。題外話。。。D行外人以為整机器好汚遭。。。其實相反。。。修理引擎。。。百份百要絕對乾淨。。。一條布碎纖維都可能會好大獲

引用:
原帖由 小鬼182 於 31-7-2014 18:40 發表

係呀~~剩係清洗乾淨成副車頭內外零件全個工序都差不多要成日外加兩筒白電油同牙刷,洗完嘅零件要包好密封,要日日打掃地方,砌番副機器前要確保成個地方係乾淨(pro啲嘅會有專用衡溫無塵房嚟 ...
跟本唔識。。。。既情況極高

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 1-8-2014 12:55 發表

吾怪得知德國佬賣引擎比大6,吾比大6拆,自己維修仲要遮遮掩掩,大6自己整又整吾番咁好

學到野
近年我度新引入左部德佬V16引擎。。。三條德佬加一個星州佬泥交貨試機。。。刀係搞唔掂 。。。四個裡面。。。得星州個老師傅叫似樣D 。。。有D料到。。。嗰三個德佬投晒降

引用:
原帖由 051039 於 1-8-2014 18:22 發表

咩車用到16缸禁激呀
燈車

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 1-8-2014 19:06 發表
行油渣?
no.....沼氣

引用:
原帖由 051039 於 1-8-2014 18:32 發表

好地地典解要用德國偈ge
中標

發新話題