30 12
發新話題

反鋼珠、反鉛彈,否則wargame好快會完蛋!

引用:
原帖由 胡夏虎威 於 7-4-2013 12:16 發表
就香港嘅氣槍界, 我覺得禁嘅可能性唔大
禁左 廣華街一半以上鋪會收皮
品牌(GP, KA, DF, RED FIRE)等都會少左香港嘅大市場
唔係我亂UP, 出到WARGAME場你睇下有幾多支M4
IPSC界, AGTS界, WARGAM ...
。。。。香港市場有幾大?。。。。歐美加唔講。。。。淨係講台灣省。。。。香港真係雞毛蒜皮 。。。。偏遠至俄羅斯。。。立陶宛。。。呢D市場多到嚇死你。。。。。如果甚麼gp ka ca aps jg je dboy camy a&k....etc.....要靠“香港大市場“真係你做埋我叫嗰份嘞x!! 。。。禾去HIT等有工開好過
香港只係6mm氣槍&wargame產品開發同集散地。。。。放眼世界吧

引用:
原帖由 T-800 於 7-4-2013 14:09 發表

Tango兄:個個有您諗得咁理性、成熟同全面嘅就唔會有呢個討論同埋群組la....

Happy shooting!
唔係呀
。。。。。我成日刀出埋D膠post。。。。有紀錄你睇我有多膠格

引用:
原帖由 胡夏虎威 於 7-4-2013 14:33 發表
香港都有一定數量玩家嘅
不過奈何小弟高中生一名, 料就唔多夠再拗, 只會愈講愈錯,
死牛一便頸都冇好下場
只係上黎討論下
感謝各位師兄指教
唔好介懷

無你地班新力軍。。。。。可來有將來呢。。。。我刀係睇長線。。。。只不過年紀唔同。。。。見到既野當然唔同

引用:
原帖由 tf141 於 7-4-2013 15:24 發表

你既意思即係話刀對我地既日常生太重要,所以就算斬死人都唔理啦,點都要keep住
玩具鎗只係要嚟玩,所以禁左佢都唔洗手軟,反正冇得玩唔會死

係咪咁呀?
呢個係事實。。。。。正如彈弓刀。。。蝴蝶刀。。。鐵蓮花。。。手銬。。。指公銬。。。忍者式飛標。。。唔算係民生日用品。。。。都已定性列為攻擊性武器

日本人出產連發式既汽槍玩具。。。本身以膠做主体。。。主打外型比例像真。。。改裝火刀有限。。。但時移勢逆。。。金屬身、管、組件。。。隨手可買。。。要改枝.22 openbolt出泥。。。又有幾難?。。。後座力細。。。結構單純。。。穿透力大。。。。禁就禁。。。政府唔會手軟。。。。香港既產品公司。。。。生產只做外國都夠做。。。。理鬼你香港牙!

引用:
原帖由 ohmydie 於 7-4-2013 20:29 發表
大家2j以下,一向相安無事
呢排特別多槍擊事件,一單接一單,d人好似唔怕拉咁
不妨陰謀論d睇呢件事~
https://www.forum.gov.hk/forums/ ... D%E5%82%B7%E4%BA%BA ...
條友。。。。精神病

引用:
原帖由 ohmydie 於 7-4-2013 20:29 發表
大家2j以下,一向相安無事
呢排特別多槍擊事件,一單接一單,d人好似唔怕拉咁
不妨陰謀論d睇呢件事~
https://www.forum.gov.hk/forums/ ... D%E5%82%B7%E4%BA%BA ...
做新聞。。。。。早兩年有一排時間。。。。有家居鋁窗跌落街。。。。最癲峯一日港九新界早午晚都有鋁窗跌落街。。。。跟住記者日日追。。。。報纸連續個幾禮拜日日報住跌窗指數。。。。結果迫使政府拍宣傳片&立例強制驗窗。。。。。其實日日都有鋁窗意外

引用:
原帖由 magichour 於 7-4-2013 21:39 發表

黎永權 - 香港射手聯會創會會長
佢都唔係玩 airsoft, 點代表 airsoft 界.
好明顯只係網名一個

引用:
原帖由 ohmydie 於 7-4-2013 21:50 發表
(一)禁止銷售金屬製造的玩具氣槍(因為以塑膠製造的玩具槍,在改裝後亦無法承擔更大壓力)
外國已經有人用3dprinter打印到支頂得到火藥既膠槍
(雖然6槍就散...)
係香港成功射出一粒。。。。。刀夠入册

總之講到底。。。。。有無人會用4.5mm & .22 既氣槍打自己????

應該無。。。因為大家都知會發生乜野事!

有心要用哩類彈來傷人/射人。。。點刀會有渠道賣到/揾到!

唔玩哩類彈既人。。。就算擺滿成間鋪都係痰罐仔/鋼珠。。。都唔會去賣/望!

所以罷賣係起唔到乜野作用。。。。大把強國人去KWS入貨/訂貨!

幾廿年前D人用SS-9000去射人貓狗雀。。。。又孖彈弓又揾腳“柴“泥上鏜。。。D塑膠冬菇彈咪一樣加釘加大頭針~~~! 。。。。D未成熟或心理病既人。。。。要去造。。。。佢點都有方法去造/改造。。。。就算枝槍係全膠。。。。刀打到你入哂。。。。。根本唔關氣槍同金屬彈既事。。。。香港比玩under2J算係咁。。。。係日本。。。。。。自己諗啦

引用:
原帖由 queen 於 8-4-2013 13:57 發表

不需要9000, 只是$2X~3X的"老鼠槍", 已經冬菇彈加大頭針la.........
老鼠槍 。。。。。係咪成碌鴉片煙槍咁款。。。。用泥噴殺虫水嗰枝?

引用:
原帖由 T-800 於 10-4-2013 12:31 發表

咁等軍醫SEND埋呢D料比佢地la,一反反晒所有鎗好冇?!

鐵證如山:
AIRSOFT GUN 、膠珠仔唔危險?請問呢D係乜嘢鎗、乜野彈....???
http://m.youtube.com/#/watch?cli ... =tablet&v=8ZCtS ...
鑲珠鑲下面可能會正D

我真係唔明。。。。太疑惑了

禁一D一路以來平民百姓用係國際比賽既口徑airgun既子彈。。。。而唔係禁6mmBB彈?
究竟家陣全世界性既比賽係用緊 .177 .22 口徑彈 定 係6mm口徑既BB彈?x!!

Airgun國際性射擊比赛既人用4.5mm
Airsoftgun地區性射擊賽事就用6mmbb彈
打wargame既人就著左九成半以上既人用6mmbb彈

打國際性airgun射擊比赛。。。。。就打紙靶
打地區性airsoft比赛。。。就打金屬靶&紙靶
打wargame唔洗我講大家都知。。。。係打人
跟據以上既推論。。。。。。唔係禁槍。。唔係禁彈。。唔係禁射擊。。係禁打wargame

大家有無見過世運會射箭,射槍,標槍。。。。係射人泥分勝負嫁

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 12-4-2013 22:39 發表
講講下想玩鉛彈tim
中鉛毒

引用:
原帖由 magichour 於 13-4-2013 01:01 發表

玩鉛彈的師兄都應該知道玩完鉛彈要洗手先好食野.
Thanks師兄。。。正確 。。。but禾意思係佢開始中鉛彈槍毒

30 12
發新話題