69 12345
發新話題

[歷史]點解廣華街會有咁多鋪頭賣槍

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 5-5-2012 11:48 發表
咁我後生過你少少

果套經典

我想問枝滅聲攞出黎有冇煙出呢?
唔記得籮

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 5-5-2012 11:50 發表

唔係呀位置係邊
答案同上

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 5-5-2012 11:59 發表
大冰97~98左右佐敦道立信大廈巷仔>廣華街明X隔離>仁安巷仔>最後今時今日個位
去過立信真係唔知.....九七後有幾年唔係香港

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 5-5-2012 13:54 發表
家用雪種R22

車用雪種R12

鼻祖會否家用冷氣技工?

師兄
家用未必係22
以前好多家用雪櫃用12。。。。再古老D用煤氣

引用:
原帖由 gtoray 於 6-5-2012 00:25 發表
以前比較多靠改槍搵食既細舖,依家都冇了
依家改槍相對無以前咁講求手藝

以前大埔廣場都有間
門口貼左佢地玩ATF swat 既相,都好pro下
導致我最初都以swat造型入門
大埔墟舊大埔卓球城側邊有一間。。。拖喉年代

引用:
原帖由 gtoray 於 6-5-2012 00:51 發表

側邊條巷哎嘛
我支93r 拖雪種響果度搞的
係呀。。。。佢鐘意玩古蓳錶買賣。。。

引用:
原帖由 gtoray 於 6-5-2012 00:25 發表
以前比較多靠改槍搵食既細舖,依家都冇了
依家改槍相對無以前咁講求手藝

以前大埔廣場都有間
門口貼左佢地玩ATF swat 既相,都好pro下
導致我最初都以swat造型入門
另外大埔廣場地下個層商場入面。。。。有間細鋪位買軍服水壺指南針火機軍刀。。。。阿公有無印象?

話說當年我係間鋪度睇中把美軍開山刀。。。有兩款。。。普通&刀背有鋸齒同價。。。當年$240連膠刀殼。。。有兩老看鋪。。。在選購途中有段小插曲。。。

話說中途走左位哥哥入泥。。。。神色衝衝。。。。問老世。。。我要D野有未?。。。老人家答你等等。。。轉左個身。。。抹開塊布。。。搬左一個生果箱出泥。。。邊打開個箱邊同個位紋左手臂盤龍既哥哥講。。。你要個十六把開山刀唔要套係哂裡面。。。。你點點佢。。。。箱刀未開哂。。。。哥哥就話唔該哂。。。趕時間。。。唔洗數。。。裸左個箱轉身就走左。。。!

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 6-5-2012 20:02 發表
係呢度答到爹,歲月真如白駒過隙,老了
我刀係聽聽埋埋架炸.....我25歲炸

引用:
原帖由 geoprotex 於 9-5-2012 10:34 發表
91-92年左右炮台山MTR對面天橋底有間槍鋪,無記錯應該係"古"代,當年密林哥已經係鉈槍看鋪。
可能重有收埋係腳眼既蜜臨飛刀

69 12345
發新話題