發新話題

你餓唔餓?

引用:
原帖由 rho837 於 31-10-2012 00:38 發表

真正密芽糖以經冇啦!現在食過啲係粟膠!

果然同我地同期!
禾係後期嫁。。。。

引用:
原帖由 33tt 於 31-10-2012 01:20 發表
tango 兄,你這些零食中,當時最便宜的應該係"三粒糖" 和 "紋身吹波膠", 當年沒太多零用錢,記得樽裝汽水是有 "按樽錢"的, 如果在街上拾獲汽水樽,便會立即拿去士多換這兩樣東西吃,很珍惜的, 很懷念那些情懷,年輕 ...
三粒糖真係抵食夾大件 。。。而乖乖算係頂級野。。。。當年每包乖乖裡刀有小玩具。。。。食完上堂玩暗器互射。。。。
按樽長期刀有。。。。由幼稚園飲鮮奶到現在七仔買熱維他奶刀有

引用:
原帖由 pursuer 於 31-10-2012 06:50 發表

有!!我以前重想試下雙頭製作,不過唔夠朱古力
我未玩過呀

引用:
原帖由 WAIKO01 於 31-10-2012 14:27 發表

唔知係咪因為咁,所以近期的花占餅的“花占“甜到死… 你唔連餅食的話,會很難頂…
唔知呀。。。。禾矛食幾廿年。。。。對上係四年幾前禾個仔樽花塔餅。。。。知到生積食。。。。所以無偷食

引用:
原帖由 怒人甲 於 31-10-2012 12:25 發表
芥子/幻奶咀糖都幾好味, 細個好鍾意
奶咀糖還好。。。。嘉頓D波版糖食成個禮拜呀。。。有時食食吓擺理唔記得。。。食三個禮拜呀

引用:
原帖由 mujiadam 於 31-10-2012 16:23 發表

克力架浸甜奶水!
練奶重要溝水

引用:
原帖由 WAIKO01 於 1-11-2012 13:56 發表

花塔餅的糖花和花占餅不同的啊,一個是“杜蟲“用,另一個是零食…小心別攪錯啊。
我就係買比老世杜虫。。。。所以唔偷食 。。。個樽有份量

得意妹即食面。。。。。我淨係記得個包裝袋係红红地色

可能係香港第一代既即食麵!

引用:
原帖由 mujiadam 於 1-11-2012 19:17 發表

yes!
練奶禾細個刀係開水飲 。。。。不過食克力架就賴落塊餅道食。。。因為塊克力架太大塊隊唔倒落隻杯道。。。
唔開水賴落生命麵包刀好好食

引用:
原帖由 潛陣水 於 1-11-2012 21:54 發表

練奶就錦都好好食, 那些年打開雪櫃拎出黎擠落口
我地食練奶個屎係無得擠嫁 。。。。唔係牙膏裝。。。。。係罐裝。。。。要係個罐項邊對邊“咪“兩個窿先賴得出嫁 。。。。。你就好啦。。。有奶擠

引用:
原帖由 GHST 於 1-11-2012 22:00 發表

如果加埋花生醬,再焗一焗
花生醬
同方包真係絕配。。。。。師兄你真識食。。。。我會搽好厚既花生醬
。。。我鐘意比D花生醬。。。漿住個口講唔倒野個種感。。。實在香濃美味
但一定要“頂好牌“幼滑裝個隻 。。。别無他選

引用:
原帖由 devil-sniper 於 2-11-2012 00:28 發表
孖條呢.......................???
有提及的 。。。慢慢睇

引用:
原帖由 33tt 於 2-11-2012 02:56 發表
tango兄,記得 "得意妹" 隻歌嗎 ? ............得意妹,開麵檔,細佬呀婆大嬸都黎食,滋味好,滋味多,人人食得笑啊啊,得意得意再來一個 !!

當然記得 。。。。當年真係街知巷聞 。。。。無記錯係無線電視台生日之星“菜麗晶“唱 。。。。呢條妹子。。。。當年無線年年台慶刀的佢出泥唱歌表演助慶。。。。

引用:
原帖由 leahcim 於 2-11-2012 17:43 發表
我細個嘅時候
士多有散裝嘅木瓜絲同無花果呢類涼果食品
五毫子已經可能裝滿4吋x2吋半度嘅紙袋仔
但係散裝圖就揾唔到
呢張頂住擋
記得 。。。D士多重有D大玻璃罐裝住一串串木瓜。。。。菠蘿。。。。青瓜。。。。亦有一兩瑰透明膠袋仔包裝既散裝菠蘿片賣

還記得被遺忘左既“山楂餅“

附件

2-11-2012 18:30

發新話題