發新話題

[歷史]點解廣華街會有咁多鋪頭賣槍

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 4-5-2012 16:31 發表
我都有主角又係佢老人家!

講說二千年中期佢老人家大大聲同人講美佬陸軍唔會用ACU嫁!

半年後佢大箱大箱入貨

細時經常同佢買野,今時今日想買佢D野問清楚佢老人家問候我老娘親!

我怕左佢  ...
自個次之後.......佢幾乎件件貨刀有個標簽........寫明係唔係民版.....民兵版野咁籮

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 4-5-2012 16:42 發表

有時我唔明佢,求財求啖氣呢?

問都有罪?
哦.........米國嶺仕管得閒又搞下佢........係燥D架嘞

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 4-5-2012 16:47 發表
今時今日資訊發達,丁哥生存環境唔同廿年前,好心啦收下D火啦!年紀唔細小心爆血管啦!
所以腦膜拱好生意籮
話時話.........腦膜咁多年係信和刀轉哂營........相機唔多

引用:
原帖由 mk23 於 4-5-2012 19:41 發表
等我又比大家估估先.
你們知估最早期廣華街西/洋菜街等那邊. 未有槍街之前, 好似槍街, 鴨暸街或波鞋街噤在那邊成行成市的,係賣咩呢?
賣淫

引用:
原帖由 MANKF 於 4-5-2012 20:00 發表
廣華街間超市,印象中買過兩件嘢!
1. 美軍斗蓬 〈懶形放係車尾箱,諗住落雨時着,後來有啲嗅膠味,掉咗!〉
2. 一碌英軍防暴棍 〈放係車尾箱,以防萬一,當差阿爸教!〉尚存
其實 ...
嘩....man兄.....你碌野又長又硬

引用:
原帖由 MANKF 於 4-5-2012 20:11 發表
我成套英軍Gear都係西灣河大和執返尼!記得好平!係唔係唔過一百呢
早期小弟服務正苦個陣......隊尺碼比D師兄弟.....佢地係君步入面車...30皮衫...30皮褲(掃把花)

引用:
原帖由 輝輝130 於 5-5-2012 00:38 發表

敢問各位記吾記得有上海街有間賣裝備的鋪頭?太耐吾記得左名.......
鄧輝記

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 5-5-2012 00:45 發表

Sorry 上海街幾多號?
sorry...唔記得
汁左十幾年

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 5-5-2012 01:24 發表

小弟住西九龍多年細時聽得多,位置係邊呢?

細時D師兄下次帶我去.....下次,下次,下次可以∼∼我一次都末去過死末!

油麻地,上海街,近D咩街近D咩鋪頭?

唔該師兄!
咁上下啦 ......好似唔係呢一段.....應該向北走..油麻地段..好多買廚具(酒樓用品)

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 5-5-2012 01:39 發表

我細時小學附近點解我無留意到
唔係呀......應該前D既油麻地......我記得付近有東亞銀行

引用:
原帖由 queen 於 5-5-2012 02:34 發表

呢間....好似係....萬國.....(唔太肯定)
係呀.....皇太后 .....係有間叫萬國架...地址就

不過我記得係個firend帶禾去.....但毛湖印象....好似要行樓梯上樓先去到間鋪

引用:
原帖由 queen 於 5-5-2012 02:34 發表

呢間....好似係....萬國.....(唔太肯定)
禾鄉下仔NT人.....好小出九龍.....佐敦油麻地我以前成日搞亂

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 5-5-2012 08:51 發表

好似係國泰戲院,最後一套95年”哥斯拉最後一套”

因為去三根
咁最早一套戲呢

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 5-5-2012 08:35 發表

尼個位置要上樓鋪,嫁係豢館,之前九十年代係”國際美術用品”我第一枝噴筆同佢買!

八十年真係無印象...

唔該哂皇后!
佐敦係有一間買軍品既店.....係叫國際 ......

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 5-5-2012 08:51 發表

好似係國泰戲院,最後一套95年”哥斯拉最後一套”

因為去三根
幾多年就唔記得.....最記得當年溝左條女....佢岩岩祼到介奶紙....就要去睇全港第一套三級片(剛立三級制)....國泰ABC買飛....轟動一時......我地坐頭5行中位.....最估唔到既係頭四行幾乎全部刀係女.....套戲叫"壁麗莎的情人"....係本港電影史上第一套三級片 .......真係之前睇咁多套同類型既片最堅既一套.....居然有毛睇......重特寫女主角個塊田比枝裝左滅聲器既槍插入個P度玩了槍.......散場開燈後見到頭四行D女雞咁腳走......應該好多刀係幾個姊妺一齊泥睇 ....OL....中女...乜都有D

發新話題