33 123
發新話題

我呢期都中咗Glock毒~~

我呢期都中咗Glock毒~~

呢排RCman兄好似有無限金錢咁經常放毐,我都要露返兩手............

呢期大熱AS SALIENT ARMS INTERNATIONAL GLOCK 35滑架~~
兩支本體都係馬記(永遠正確) ,吉打下身加工,PDI內管及魔膠,根磨跌快Extended slide stop及發光sight(黑色嗰支)

首先黑色呢支就係小弟我的,用馬記改冇咩好執,玩得SALIENT ARMS 主力係改下身

改下體嚟嚟去去都係先刨後雕.............

Extended slide stop可以話玩Glock必換啦,另外加返條假pin

銅外管刻字油返黑色

至於支沙色係我同事比我支黑色毒到之後買嚟解毒~~~

兩支trigger guard磨法有分別,同事支沙色磨直線我支就曲線.........

另外支沙色改咗trigger短行程,原裝虛位完全冇晒..........

多謝收看!!
本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +30 原創內容 19-9-2012 11:47
  • gtoray 金錢 +30 原創內容 19-9-2012 11:47

引用:
原帖由 RCman 於 19-9-2012 08:33 發表
嘩!師兄你呢對孖寶好靚呀
我之前都想過買,不過我怕金色外管會nut色。
所以未有下手哦!
想請敎下師兄你個Grip的紋係咪用專用頭去壓D紋出來傢?
我看過相關做法,好似有一種專用頭可以做到甘細密的 ...
兄台你大把貨啦~~
放心,條金色外管係銅做,點磨都係金色!!
隻Grip只係用辣雞慢慢雕,後尾支沙色我加工支雞咀篤一吓有兩個窿,已經快三倍有多...........(馬沙?)

引用:
原帖由 2slow 於 19-9-2012 10:58 發表
請問樓主果兩支 X400 有咩分別, 好似有d唔同
早買同遲買,齊字同唔齊字囉............

引用:
原帖由 sdu113 於 19-9-2012 13:27 發表
請問SAI slide配吉打下身駛唔駛大執?
應該係睇你支本體係咩槍,吉打下身本身唔使點執..........(唔雕的話)
買馬記永遠冇錯,尤其係你花得大錢去買套靚滑架為咗慳幾百最後可能要再輸多幾百,得不常失.......

引用:
原帖由 RCman 於 19-9-2012 14:32 發表

我就係想知個雞咀係邊道找到,求師兄指點
真鐵嗰種方格仔我都揾唔到呀..........
而我就只係用一字批嗰款雞咀中間開坑再磨細外邊就可以一篤兩窿............

引用:
原帖由 RCman 於 19-9-2012 15:01 發表

方便提供照片參考嗎?
如果我能應付得來呢種DIY Grip
我也想下一支GLOCK用上金管SAI
簡單野...........

等你發動無限金錢就可以搞返支啦.........

引用:
原帖由 2slow 於 19-9-2012 16:50 發表

係呀, 我想知樓主齊字果支係邊間出lor...
我支唔係咸書牌呀..........

引用:
原帖由 sk8er 於 19-9-2012 16:13 發表

我已經奶左野...........
為左慳四百 買左吉打條沙漠風暴條鋁slide not CNC
摩左飛機座搞掂 但條slide 同下身有幾鬆下 好大既gap位 手拉上膛又無野
落場打先發覺奶野.... 打一槍 就壓一壓後西位 先拍到 ...
當你磨完飛機座支槍已經玩完了...........

引用:
原帖由 garyyanykw 於 19-9-2012 19:03 發表
F22兄你個吉打下身賣唔賣?小弟好有興趣
你想買未雕嗰隻沙色?

引用:
原帖由 garyyanykw 於 19-9-2012 20:44 發表

我要黑色完成品
咁要雕過隻啦……

引用:
原帖由 2slow 於 19-9-2012 22:54 發表

係咪要加熱先可以用ga
當然要啦,呢支係辣雞喎?

引用:
原帖由 阿堅 於 20-9-2012 01:41 發表

先鬼換slide,剪張0.03卡紙,地鐵飛放係slide同飛機座中間就得

我當初自己車個9MM轆仔有時重手左都係咁裝,裝左幾十支都無事

仲有,有時係有部分slide 個位係開得深少少
我試過用汽水罐片都唔錯呀!

RCman兄果然係無限金錢呀……

引用:
原帖由 RCman 於 21-9-2012 00:07 發表

膠柄唔值得幾多錢
兩隻都四舊咁滯啦……

阿媽教落:無既就做啦................

好靚格仔餅呀喂...............

初次用控制火喉唔好燒濃咗添........... 黑色就冇問題............

右面開始掌握到啦........ 我想要的方格仔呀........

十五分鐘已經完成八成以上,之前起碼雕幾個鐘...........

33 123
發新話題