發新話題

KWA MK23入手(改埋金屬外管)加新相片及試射片段

KWA MK23入手(改埋金屬外管)加新相片及試射片段

都話無事出街少破財,尤其我呢啲HK fans..............

外盒設計同支MP5一樣

男人對膜有種情意結,係要隊穿佢先安樂.............

出嚟啦

好彩6mm印响下身,易整走.........

滑架隻色算ok,不過都係膠外管..............

抓殼勾同KSC舊版一樣可動

彈匣,USP嗰隻唔啱用

滑架鎖有樣奇怪,條彈弓會跟住出.............

hammer組同usp S7差唔多

氣缸極大,接近MP7大小,勁呀!!

抄番舊版零件

同支細佬合照

小評:性能上舊版完全冇得比,後座力及火力極大...........金屬滑架做工ok,只係膠外管要扣分,滅聲可以用番KSC..........
下身手感一流,刻字算齊 ............  $ !#*)都算合理  
精度明天補上.............

舊版同S7外管只係差條坑,立即開刀........

先鑽窿,後開坑

再執齊,搞掂~~

裝內管組

有趺管動作

都係金屬管好,又睇得又聽得........

條膠管,沙唷拉拿...................

手槍嚟講算大力,top gas 0.2珠.........

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +30 相片分享 24-7-2011 04:46
  • gtoray 金錢 +30 相片分享 24-7-2011 04:46

試射片段:裝上滅聲仲可以正常運作.........等咗十年終於做到啦............
http://www.youtube.com/watch?v=twHgYo2Tc4s

引用:
原帖由 tcby22 於 24-7-2011 07:56 發表
ching 想問後座力和 usp s7 比哪個較強勁?
當然係呢支,上埋支滅聲都打得郁............支USP就唔得,一裝就回慢咗........
所以後座力呢支勁啲.........

引用:
原帖由 里安 於 25-7-2011 00:29 發表
希望會再出返mk23既parts、配件之類........其實我發覺自己都幾仲意h&k野
睇得出...............

引用:
原帖由 faihk 於 25-7-2011 15:52 發表
有咁多工具...
上次開發MSG90A1買落................

引用:
原帖由 Kira 於 25-7-2011 21:57 發表
唔知呢枝槍可唔可以用返以前d ksc mk23 匣??
唔多覺有返到貨,得明x 有,又唔見有spare 匣賣…都唔知買唔買好

p.s. 呢枝野好毒呀.....遲早都要破財
S7同舊系統完全係兩樣野,唔使諗.....
早買早享受,遲買都平唔到兩舊,買啦

引用:
原帖由 wewe.yaya 於 28-7-2011 20:52 發表
大大力頂一下, 不要讓他沉!

想問一下, 現在還找到KSC的滅聲管嗎?

MARUI的LAM又能否用在KWA身上?
KSC 滅聲而家難搵,諗吓GP或者KA
馬記LAM應該可以直上,滅聲都可以,收支二手就兩件到手有得買先講啦

引用:
原帖由 MAGIC 於 29-7-2011 22:57 發表
我都贈下慶先, 須然今日買唔到槍.................
嘩,貴價野喎................

引用:
原帖由 Foolshooter 於 30-7-2011 11:09 發表

請問一下 ~ 那個"底中"力
是否未加上滅聲器時也有此力度 ?
就係未加,就算加咗都唔會勁咗,因為我支只係裝飾品,冇加長內管......

引用:
原帖由 MAGIC 於 3-8-2011 15:18 發表
MY MK23 + WILCOX NIGHT STALKER.

換左舊日本版 ABS 下身。
師兄支燈真係正到爆,真係要對MK23有愛先會買,我就買唔落手............  
見你換咗日版下身我又換咗,真係一拍埋一望隻KWA下身可以嚟手揼咗佢...........

有咩咁特別呀又?以下我諗唔使講明各位都可以睇得出邊隻打邊隻..........

右面啲字,KWA攞得拉臣出好啲得唔得?

叫得做socom,點都要有US行頭呀?

HK.45

最大分別係隻色同防滑紋,KSC係令黑色,防滑紋係平面冇凸出.......KWA係啞灰色,防滑紋有少少凸出........

個6mm marking真係見到都眼火爆............

KSC 最抵死就係個招牌刻响 decocking lever底.............

引用:
原帖由 Kira 於 6-8-2011 11:48 發表
枝野係得個餡正......一拎上手已經感覺到佢同KSC 係差少少
KSC 個GRIP 我係FEEL 到拮手,但KWA 個GRIP 我冇呢個感覺
我都好認同F22 ,KWA D marking 真係唔多掂

呢枝野都唔知有冇廠會同佢出PARTS.. ...
個餡得起碼打得吖,我支KSC舊版真係買咁耐擺咁耐呀...........

引用:
原帖由 SoloWing_Pixy 於 6-9-2011 16:15 發表
想問下師兄換下槍身係唔係要下面成副新內胆換去舊槍身度?
定係可以就咁互換o架?
成副換晒加小執

引用:
原帖由 GrayFox 於 25-9-2011 23:21 發表
F22 ching, 我反而想知你個LAM 係邊度買?
都成十年前响明搶買,只係模型冇燈冇Laser..........

發新話題