發新話題

大陸m1014

大陸m1014

小弟最近放學突然想行下鴨仔街,點知去到見到有支M1014係度,見到唔係貴,所以就帶左佢走啦......

呢支槍個system都係用返馬記個系統,姐係彈夾係個入30飛既shell黎,拉一打三

而槍的detil位方面,小弟未玩過CAW的,只好同網上的真槍相片比較......

槍身:膠,其實同上一支的M3一樣,所以跳shell位係呢支槍最大敗筆,而安全制形狀同真槍的三角型款都有出入
槍帶扣:金屬,但同真槍有出入,真槍係左右各一個槍帶扣,而呢支就只係下面一個槍帶扣。而CAW的都係下面一個槍帶扣,唔知會唔會真槍有一期係咁(?)
槍管同彈倉:都係金屬parts
準星:膠,後準星都做返好似Ghost ring款咁,如果自己點返D螢光油上去就一流
頂rail:膠,所以想mount支鏡上去真係要諗過
尾托:同G&P出果款一樣,四段申縮,Grip位可以收一粒Shell
火力:未有空間進行測試,但我估都同上一支一樣有一面力倒......(其實係我懶唔找個罐返黎)
重量:同支馬記M3 SUPER 90差唔多,但呢支金屬parts多D,所以會重少少既

結論:如果只係想要一支似M1014外型既shot gun的話,呢支槍絕對適合,但像真派的玩家來說,除非閣下都有興趣DIY(改返Sling扣、safty同埋加個假cocking落去),否則都係可以唔洗考慮呢一支

如有錯漏請指正一下,小弟都係第一次打咁多野去講一支槍

附件

13-9-2008 16:07

成支槍的造型

安全制,同真槍的三角型款有出入

跳shell位,呢支槍最大敗筆

類似Ghost ring款的後準星

前準星

13-9-2008 16:08

係彈倉可以收到一粒shell

Grip位都仲可以收多一粒shell,但呢粒都幾難蚊返出黎,入在彈會好D

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +10 原創內容 13-9-2008 19:16
  • gtoray 金錢 +10 原創內容 13-9-2008 19:16

引用:
原帖由 ranger_hk 於 13-9-2008 15:36 發表
睇黎過樣都OK喎!C兄支嘢o累上手有無鬆泡泡呀??
都仲係玩緊第一日梗係無啦

不過以我玩上一支到而家都無咩問題我估呢支都ok

其實三舊水算係咁

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 13-9-2008 15:52 發表

師兄有無見到再長D果款
某店話有支仲長
師兄買洗唔洗280
再長D姐係fix stock款?

要呀......小弟唔識殺人地價

不過又同自己心目中差唔多,"當買個G&P托都唔止呢個價"黎呃下自己

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 13-9-2008 19:45 發表

我見驗屍果邊賣280 槍街又好似唔見有貨
諗緊仲有邊到有得買
係差唔多架啦

鴨記都係呢個價

話時話,呢支槍D美佬用咩sling多?

引用:
原帖由 Kaworu 於 15-9-2008 10:18 發表
這把基本是以M3身變成M1014 (M1014在detail位和M3是有點分別)
即是說伸縮拖可以和之前推出的大尾托互換而變成長的M1014 XD
上文有講
引用:
原帖由 mujiadam 於 15-9-2008 12:15 發表
玩過LU...係膠了點,但平
我同自己講"caw都係膠~~caw都係膠~~caw都係膠~~caw都係膠~~ "

引用:
原帖由 mujiadam 於 15-9-2008 13:54 發表
你又O岩呀....CAW果把都係好膠,呢把仲可以用返MARUI式彈殼,唔似CAW
caw仲只係拉一打一righrt?
引用:
原帖由 auhokan 於 15-9-2008 13:56 發表
想問一下咩力水?
睇#1

引用:
原帖由 mujiadam 於 15-9-2008 14:21 發表
係,CAW係!
但人地caw有得玩cocking handle

引用:
原帖由 gtoray 於 15-9-2008 20:17 發表

CAW 好似都係 PUMPING
但假狗都真d

引用:
原帖由 jeffreywo 於 15-9-2008 23:34 發表
對尼個Post最大興趣都係低下件樓~
老返黎架~

雞地咪有囉

(你唔好話,10年無入去真係幾驚喜)

引用:
原帖由 gtoray 於 16-9-2008 01:52 發表

咁大膽 ? taxgear 好似有 local 代理wor
係呀

睇樣完全係抄足晒

但當然,摸下果件,再摸下著緊果件

咁就..........

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 16-9-2008 20:51 發表
我今日拎過上手, 似乎D QC...差D WOR
我覺得我手頭上果支都無咩問題

有無睇多幾支??

p.s. in屎point都有,$270

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 17-9-2008 22:03 發表

我真係本來想買, 但係拎到上手, 個尾柄條通識轉...
個stock轉出黎ma?

我果支尾通無事,係玩再玩"luck"油

引用:
原帖由 gtoray 於 18-9-2008 02:30 發表

有冇誤會先?
m1014 真槍尾柄係可以兩邊轉ga
其實唔明點解轉黎用?

發新話題