發新話題

梁洛施為李澤楷施誕下男嬰

引用:
原帖由 萬寶路 於 7-6-2009 12:15 發表

一個生仔機器,何幸福之有
係你既角度唔係ja....

嫁個有錢人 / 幫個有錢人生仔:
唔憂冇錢洗....唔憂冇得食....
有地位....人地叫你個名起碼有個姐字or嫂字....
得閒買車買樓....拖住廿架林寶堅尼遊街....
幾千幾萬尺既樓有私人游泳池健身室....
得閒坐下私人飛機去旅行....
老公去滾都唔洗憂冇得食....最好老公去滾tim....分佢身家....

嫁個普通人:
供樓搭車食飯都要憂....
冇地位....只係一粒蟻民....
行過地產鋪見到有個單位....指住發白日夢....
幾百尺樓....有廁所....
得閒坐下巴士電車香港一日遊....
老公去滾就poorguy喇....D錢囉哂去果個女人度....拖住個仔女可以搵邊個幫手?

引用:
原帖由 seals 於 7-6-2009 13:17 發表

簡簞D講,你是「笑貧不笑娼」嗎?

CGF大部傷係普通人!
對於我黎講
我覺得果兩位女仕真係好幸福
如果有女人養我過世大把錢我洗又唔係樣衰得去邊
我真係唔介意聽日結婚幫佢生番幾件

衰D講句
窮人有幾多資格出聲
政府又唔係睇你頭
娛樂新聞又唔X關你事
地位都冇個又唔係大把錢
想玩又唔可以玩到盡
想食多少少都要憂冇錢埋單

大部"傷"係普通人
SO?
我講野唔洗睇你頭牙?
發窮惡牙?

引用:
原帖由 alexl 於 7-6-2009 15:20 發表

攞子淇同憂柴憂米無經濟能力女人比, 哽係子淇好好多, 我想講做大富家媳婦唔係你想像中咁好.  初初硬係開心, 名車、遊艇, 大屋、金银珠宝...人人羨慕恭恭敬敬, 見得多, 呢D野變得平常, 生活上 ...
咁當然
銀人生活都有銀人既痛苦
btw我只係想講佢已經比好多女人幸福好多

引用:
原帖由 seals 於 7-6-2009 16:49 發表

大部"都"係普通人
寫錯個字啫!

仲乜無里頭發皮四
乜叫做「發窮惡牙」?

唔通我又要睇你頭呀?
寫句野都唔得呀?

唔該你唔好成日係CGF借D位鬧人!
無人想同你Post War !
你咁大個人都唔識感嘆號點用嗎?
我唔知你話CGF大部都係普通人咩意思wo
點解又要加個感嘆號係後面呢?

由頭都尾都冇發脾氣
如果發脾氣就唔係用咁既語氣同你條謬利講野啦
本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 -30 2.帶侮辱/挑釁性字句 7-6-2009 19:25
  • gtoray 金錢 -30 2.帶侮辱/挑釁性字句 7-6-2009 19:25

引用:
原帖由 seals 於 7-6-2009 20:04 發表

無人想同你Post War !
冇你學咩人串?
引用:
原帖由 seals 於 7-6-2009 16:50 發表
致各有立場的版友 :

大家講求自由的同時 , 請記住法國思想家伏爾泰的一句關於自由的說話

I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it

道理並非要抵毀他人才能獲得
呢句野幾好阿....囉黎反省下你自己先講啦....

引用:
原帖由 seals 於 7-6-2009 20:15 發表

呢句係「餅」兄寫的,我借來一用!
你又可必相迫!

你燒少幾個火頭串少幾句我都廢事彩你啦
周圍串串共之後走黎問人 "可必相迫" ?

叫人改善態度之前麻煩你自己都反省下

發新話題