發新話題

[VFC] FN FNC GBB

引用:
原帖由 HKVP9 於 16-5-2024 07:33 發表
你好, 請問外管是否要用火燒先拆到出黎?

係,非常難拆
留意,槍身連接外管為12mm正牙,火帽為14mm反牙

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

呢枝是不是本身無打完 bolt-lock?

引用:
原帖由 bennytsang16 於 16-5-2024 21:16 發表
呢枝是不是本身無打完 bolt-lock?

唔係lock bolt, 係無彈就頂住打唔到嘩佬

但又好過MP5, FNC 冇彈停BOLT時,條bolt 可以好好睇睇繼續埋州

刪!

引用:
原帖由 jacko 於 16-5-2024 21:21 發表

唔係lock bolt, 係無彈就頂住打唔到嘩佬
想問下停彈個結構係咪好似we咁 頂高個fire pin扑唔到valve?

感謝, 已經拆到
引用:
原帖由 jacko 於 16-5-2024 18:04 發表

係,非常難拆
留意,槍身連接外管為12mm正牙,火帽為14mm反牙
最愛H&K 既槍

我發覺我果支係冇裝較hop up 粒機米。。。。

睇返原來睇錯,原來粒機米幾大粒

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-5-2024 07:22 發表

想問下停彈個結構係咪好似we咁 頂高個fire pin扑唔到valve?
係按低fire pin 後面與hammer個撞擊點,等佢通坑渠起隻hammer褲浪底過

引用:
原帖由 NCP013 於 17-5-2024 09:59 發表

係按低fire pin 後面與hammer個撞擊點,等佢通坑渠起隻hammer褲浪底過
等遲下有拆解片睇下先 好似又新design
果時都係到諗 佢用返m4隻匣 點樣做無彈不擊發

希望mp5有冇都會做到

MP5有D難了,一來隻匣冇乜空間容納D頂杆,二來隻hammer會犧牲美觀感

行多0左DD,盡了力,紅色係原裝位置,綠色係執過後
激進D拆走buffer,應該會間歇性卡飛機同監生夾扁條recoil spring, 剪短佢又驚唔夠力recoil.
而家cut走大慨3/5 buffer, 好似D “全行程”GBB AK 0甘,頂住檔先。

我純粹當掛牆model gun 玩,會否影響射擊效果我就不理了

引用:
原帖由 NCP013 於 22-5-2024 00:20 發表
行多0左DD,盡了力,紅色係原裝位置,綠色係執過後
激進D拆走buffer,應該會間歇性卡飛機同監生夾扁條recoil spring, 剪短佢又驚唔夠力recoil.
而家cut走大慨3/5 buffer, 好似D “全行程”GBB AK 0甘,頂住檔先。

...
已經好好多

VFC 呢枝 FNC 三連發十分穩定,堅係好玩!

咦,成套burst 火控如果可以逆向放落AR度….
M16A2打burst唔係夢。
引用:
原帖由 bennytsang16 於 3-6-2024 10:03 發表
VFC 呢枝 FNC 三連發十分穩定,堅係好玩!
究竟世界上還有神嗎?

發新話題