34 123
發新話題

CGS出 colt 723

CGS出 colt 723

見到CGS話出723
是否即係T8?
如果係,現在生產的能否完全對應馬記或副廠補品?
感謝

引用:
原帖由 3904gary 於 23-7-2024 16:14 發表
見到CGS話出723
是否即係T8?
如果係,現在生產的能否完全對應馬記或副廠補品?
感謝
CGS係Tx
唔肯定對應馬記,
因Tx早期上身上彈位等零件做錯數,所以成日jam彈炒飛機。
之後見佢加厚左飛機推彈桿,治標唔治本,換左飛機都係炒。
就算出左DD新版本,都唔敢再買Tx野

應該都係prlme身加t發件,而家仲買到怒槍733身除非佢好平唔係貴一貴玩prlme身不了

引用:
原帖由 rik-rok 於 23-7-2024 19:20 發表

CGS係Tx
唔肯定對應馬記,
因Tx早期上身上彈位等零件做錯數,所以成日jam彈炒飛機。
之後見佢加厚左飛機推彈桿,治標唔治本,換左飛機都係炒。
就算出左DD新版本,都唔敢再買Tx野
自家系統不了,mws 我希望雙雞炒怒身出oldschool仲平靚正

1 個讚好! TOP

可以考慮等GunMoxxxx,佢支416出得幾靚。
似馬記數,起碼唔使炒飛機。

言下之意TX 可以抱觀望態度,的確開初N4都有點令人失望,或者真係考慮下v記

引用:
原帖由 3904gary 於 23-7-2024 21:27 發表
言下之意TX 可以抱觀望態度,的確開初N4都有點令人失望,或者真係考慮下v記
Tx, crossover staccato 有幾個鎗友試過都OK,暫未有鑊氣。
初見Tx MWS trigger box,估係Gnx,所以先買成鎗,點知係抄設計。
Tx chamber上彈角度太直,加上上身軸抄錯數,下下死撞粒BB上去,所以米炒飛機。
馬記真係勁 chamber果tolerance做到,食咩匣都唔jam彈

引用:
原帖由 rik-rok 於 23-7-2024 22:26 發表

Tx, crossover staccato 有幾個鎗友試過都OK,暫未有鑊氣。
初見Tx MWS trigger box,估係Gnx,所以先買成鎗,點知係抄設計。
Tx chamber上彈角度太直,加上上身軸抄錯數,下下死撞粒BB上去,所以米炒飛機。
馬 ...
馬記如果唔掂d問題一早比全世界玩家實戰後指正
其他地方加入大量創意去改真係咁理想,咁馬記班公程司就可以執包袱
講運作安穩度未見過有其他牌子比馬記好,最多挑剔佢偷功減料同唔像真
一個良好產品唔會突然爆出,都係靠不斷投資研發去改良改到真正優良
問題係研發既人係玩家定公情司姐

引用:
原帖由 rik-rok 於 23-7-2024 21:06 發表
可以考慮等GunMoxxxx,佢支416出得幾靚。
似馬記數,起碼唔使炒飛機。
Gn出更係好,但oldschool市場冇新潮野多出機會都唔樂觀
怒搶如果肯返出oldschool cnc身都還神了

引用:
原帖由 gainax 於 24-7-2024 06:51 發表

Gn出更係好,但oldschool市場冇新潮野多出機會都唔樂觀
怒搶如果肯返出oldschool cnc身都還神了
AG身成槍耐唔時都有人放架

引用:
原帖由 里安 於 23-8-2024 02:56 發表

AG身成槍耐唔時都有人放架
M733 xm177 m16a1身仲買到
M16a2身一早冇哂,連upper都買唔到了
我記得當時a2身出左半年仲有貨冇人買即是代表唔太熱門
一年後就唔見哂未見過有2手,a2身咁多年都係我放2手最多 好彩而家仲有幾隻cnc同鍛造留手
其實A2應該多需求過A1,如果砌唔到馬記G香港,而家將會有V記算係咁
Ag應該再返做多一批a2身,出過a2都唔少,係得ag陽極深灰色明顯靚過其他出黑色好多

當年衝初版陽極最靚

之後唔知咩原因上下身色差明顯我覺得唔順眼冇買,
可能個個等第2水先搞到第一水散貨慢,點知冇第2水
如果AG出返呢個質素我都買多隻玩了

引用:
原帖由 gainax 於 23-8-2024 09:13 發表

M733 xm177 m16a1身仲買到
M16a2身一早冇哂,連upper都買唔到了
我記得當時a2身出左半年仲有貨冇人買即是代表唔太熱門
一年後就唔見哂未見過有2手,a2身咁多年都係我放2手最多 好彩而家仲有幾隻cnc同鍛造留手 ...
今個月26号V記16A2到貨了,
不過你唔玩V記野,
應該都唔會買了.....
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 火鳳舞 於 24-8-2024 20:17 發表

今個月26号V記16A2到貨了,
不過你唔玩V記野,
應該都唔會買了.....
有人肯出點都好事