發新話題

hkac---軍事團體/制服團隊??

回復 60# 的帖子

Ha Ha, Coldstreamer, 估唔到你以前又當差, 又當兵........又做過正規教頭, 而家俾d細佬叫"你自己入CAMP 學下先啦"!

不過, 算啦, 後生可畏!
井底之蛙, 啋你都傻!

引用:
原帖由 jwlchan 於 10-11-2008 19:44 發表
Ha Ha, Coldstreamer, 估唔到你以前又當差, 又當兵........又做過正規教頭, 而家俾d細佬叫"你自己入CAMP 學下先啦"!

小弟資淺
唔知chan兄可否講下Coldstreamer兄既來頭呢?
講到自己幾威幾威, 咪又係要踎低, 坐低同埋訓低...

引用:
原帖由 Rager 於 10-11-2008 11:49 發表

小弟資淺
唔知chan兄可否講下Coldstreamer兄既來頭呢?
咁私人既問題, 你應該直接問Coldstreamer,

小弟識佢都有十幾年, 雖然唔係好熟, 但曾经係同事......
井底之蛙, 啋你都傻!

引用:
原帖由 jwlchan 於 10-11-2008 19:56 發表

咁私人既問題, 你應該直接問Coldstreamer,

小弟識佢都有十幾年, 雖然唔係好熟, 但曾经係同事......
哈...哈...哈...
估唔到Coldstreamer有此遭遇...
龍游淺水遭蝦戲
Coldstreamer入Camp多過很多人

AC仔唔識佢,好打有限!!!
唔怪得有咁多人怪AC無嘢學,原來啲學員有眼有識泰山,咁輕看別人,自以為事。

引用:
原帖由 jwlchan 於 10-11-2008 19:44 發表

嘩陳老師, 你爆哂我啲嘢出嚟, 我驚啲小朋友唔敢再喺度發言呀......

引用:
原帖由 B20_hk 於 10-11-2008 20:56 發表

哈...哈...哈...
估唔到Coldstreamer有此遭遇...
龍游淺水遭蝦戲
Coldstreamer入Camp多過很多人

AC仔唔識佢,好打有限!!!
唔怪得有咁多人怪AC無嘢學,原來啲學員有眼有識泰山,咁輕看別人 ...
銘哥仔, 不知者不罪. Cadet 覺得冇嘢學, 做導師係應該檢討嘅..... 希望我第時開班, 都能夠有幸教到佢, 聽吓佢啲意見.

引用:
原帖由 coldstreamer 於 10-11-2008 13:12 發表

嘩陳老師, 你爆哂我啲嘢出嚟, 我驚啲小朋友唔敢再喺度發言呀......
Hey! 我只係睇到咁好笑, 係咁意講一d啫 你又點止咁少嘢? 昨日有冇去操兵?
幾時得閒到英國揾我?
井底之蛙, 啋你都傻!

你睇下宜家GUARD隊D人   影埋D  用槍指人既相   重要放上自己日記到{曬}
果班咁既人  你好應該講下

重有唔好同我玩捉字呀....

張相如果搞笑.......真係好笑衰在 敵我不分
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 lls1215 於 10-11-2008 00:21 發表

邊Q個話係童軍
AC就係AC    加上set map, 對講機, 落order唔等於patrol order    DD係CDT既基本野
有咩唔明   你自己入CAMP 學下先啦
知唔知咩叫斑門弄斧?
呢度當過兵ge大有人在, 教過兵ge都不在話下
你唔尊重人地都尊重下自己

引用:
原帖由 gtoray 於 10-11-2008 18:40 發表

知唔知咩叫斑門弄斧?
呢度當過兵ge大有人在, 教過兵ge都不在話下
你唔尊重人地都尊重下自己
算啦, 大佬G!

有d人係冇得話既, 亦係冇得教..........
井底之蛙, 啋你都傻!

引用:
原帖由 jwlchan 於 11-11-2008 00:19 發表

Hey! 我只係睇到咁好笑, 係咁意講一d啫 你又點止咁少嘢? 昨日有冇去操兵?
幾時得閒到英國揾我?
我都想去英國探吓你, 奈何阿仔仲細, 廿一個月大, 行唔開. (Sorry, 離咗題)

星期日有去操兵呀, 上我 "面書" 有相睇.....

引用:
原帖由 coldstreamer 於 11-11-2008 02:16 發表

我都想去英國探吓你, 奈何阿仔仲細, 廿一個月大, 行唔開. (Sorry, 離咗題)

星期日有去操兵呀, 上我 "面書" 有相睇.....
乜叫 "面書"? 而家d中文真係差!

恭喜你亦成家, 仔仔都有两歲, 好快就會大個晒!

今年英國操兵我地係BBC新聞都有播, Simon上晒鏡! 因剛出醫院我就冇去.....
井底之蛙, 啋你都傻!

引用:
原帖由 jwlchan 於 11-11-2008 14:37 發表

乜叫 "面書"? 而家d中文真係差!

恭喜你亦成家, 仔仔都有两歲, 好快就會大個晒!

今年英國操兵我地係BBC新聞都有播, Simon上晒鏡! 因剛出醫院我就冇去.....
Chan兄 面書就係Facebook
唔知邊個譯既好名
講到自己幾威幾威, 咪又係要踎低, 坐低同埋訓低...

回復 70# 的帖子

大佬G:算喇老鬼講舊時,後生講x屎?網上談兵口話口賠幾好吖
尊重人格, 請勿抄習

發新話題