41 123
發新話題

Gurkha 告英國政府(Gurkha打贏左)

Gurkha 告英國政府(Gurkha打贏左)

告上英國法院, 想在英國養老

附件

18-9-2008 17:39

個兩個Gurkha都拎左VC...so cool

其實Gurkha係咩= ='
點解會唔俾佢地係英國養老??
係一個族名???

引用:
原帖由 DESTINY--1 於 18-9-2008 20:05 發表
其實Gurkha係咩= ='
點解會唔俾佢地係英國養老??
係一個族名???
英國一個軍事部隊主要也是用喜馬拉亞高地Gurkha族人, 香港97前有不少Gurkha駐軍

回復 4# 的帖子

咁即係英國軍人啦。明晒。thx師兄。

啹喀兵是英軍部去尼泊爾招冪...........英國政府同尼泊爾皇買了公民扠,名乎其實是顧傭兵!ms之個人睇法一個菲傭同你亞爺打工後菲傭個女繼亞媽之位同你老豆打工............再亞女個女又同你家打工!忽然一日三姑六婆話菲傭同你家族打咗一世工...............你地唔留佢在家養過世...........涼薄咗d掛 各位ms讀書小,你地點睇法呢?

話需說回頭,以英國收了不少福青福建非法入境之人士(好似話來自超級大國喎)來計..........果班同英國佬打生打死的啹喀兵,他們的要求絕對合情合理

尊重人格, 請勿抄習

菲庸在港當然有貢獻但又未至於啹咖咁去賣命咁落力

同一個問題...如果有一日全港300000 菲姐上街, 叫immigration 比佢地做香港人, 大家點睇???

回復 7# 的帖子

講唔公道水雷炮都係計分,唔係個個有居英扠喇英國佬揾笨實

尊重人格, 請勿抄習

回復 8# 的帖子

97前紀律部門夠應該有居英扠...............全部香港出世都應有居英扠!
尊重人格, 請勿抄習

菲姐唔洗送死, Gurkha打WWII要

回復 10# 的帖子

正解

如果比個d 人正正式式做左國民, 以佢地既學業, 謀生力.....只會同本土正英居民爭工做!!!!

英國佬依家d金融........

二等公民,,,,,

睇個個黑框相架,,仲以為女皇駕崩............
delete

回復 11# 的帖子

但係菲姐一生青春比你任勞任怨啦~

如果你係曾XX, 你會唔會比佢地入戶?

一晚之間多左300000勞工?

[quote]原帖由 MS 於 18-9-2008 21:07 發表

附件

18-9-2008 22:06

41 123
發新話題