發新話題

黑星與M10

回復 10# 的帖子

全中唔係好似事實MP5有德國(現在H&K在英國)有巴基X坦,有X耳其等等製造!
尊重人格, 請勿抄習

回復 9# 的帖子

黑星係攞正牌生產~
你講果d白朗寧至係翻版~
都要有哩d人去買,粗製濫造先至有市場~

回復 17# 的帖子

我支大陸Browning 是買自Norinco!
"都要有哩d人去買,粗製濫造先至有市場"
你咁講=香港人北上召妓是無人叫雞大陸就無雞喇!

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 mswong 於 22-6-2008 02:19 發表
冇人叫雞即係冇市場冇收入,冇收入仲做黎做乜?

冇人食雞的話, d雞依然生存到,

但係d槍係冇生命~ arm駛就有市場, 冇市場就等如廢鐵~
當年粗製濫造咁你都買得落, d質素應該唔係你所講嘅咁差,
如果唔係你都唔會買啦~ 冇人買仲邊有市場~ 淺見

支持中國!!!

HAMMER SPUR 做得比較適度,這機(雞)頭扳起,作單動作SA發射。在警用左輪上一定要有。在練習時,尤其在受訓中,SA不受鼓勵。但實際行動中,有總是較好! S&W M10 幼管(標準管),在15M距離之內.最理想的集彈性最少也是八吋。但訓練要求在十二吋內。 而新粗管S&W M10,15M距離之內,最少也是八吋。至於偵緝部的便裝探員,則會繼續使用現時的兩種配槍,即 Colt2吋槍管偵探型和S&W2吋槍管偵探型。槍柄會由木質改為橡膠製,以消滅發射威力較大的中空子彈 JACKETED HOLLLOW POINT(JHP),較大的後座力。 使用粗槍管Model 10S&W,現在暫時可以應付治安需要,但似乎已慢了二三十年。粗管M10早在多年前,已是世界流行的警槍。延至現代才更換,恐怕未來零件和新槍不易補充。 因為S&W廠近十年來已減產M10粗管,近兩三年來似乎已半停產,沒有再向市場推出。看來警務處要多訂購一些作庫存,不然警槍到九七之後不是五四就是六四,大吉利是了!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

S&W M10 2 吋管唔係香港刑事偵輯人員佩槍.... S&W .38 M36 Chief Special 兩吋管五發左輪 Special Branch (政治部)人員在七、八十年代就曾正式採納為佩枱

Colt Detective Special 左輪正逐漸過渡至 SIG P250 Dcc,軍裝換槍係遲早嘅事

英國 Armed Police 都全部係 Glock 同 SIG 天下

回復 19# 的帖子

本人以槍論槍,以品質論品質!閣下借題發揮,本人MS强調一句不談政見,不談政治,失陪?

尊重人格, 請勿抄習

其實中國大陸制品, 參枝不齊, 想當年買大陸產品須要十分小心, 產品有很高質素, 亦有很粗劣, 當時一個定单US$2/30,0000, 如果唔小心, 俾老板一曰抄幾次都唔止.......
所以, 我相信老翻Browning在大陸亦有高質素, 及低質素.........
MS我相信你係買咗枝劣貨平槍! 點講都好, 如果你唔支持中國, 就唔會買大陸老翻Browning啦!

大陸平雞.....小弟因為怕"禽流感", 故就算d台灣/大陸廠商請宴我都唔敢食, 怕返到英國發雞揾就死直, 重可能害死老婆, 但奇怪大陸雞場似乎相當之多, 實在出奇, 可能就係多人支持中國大陸都唔定, 故時有上大陸食雞!

井底之蛙, 啋你都傻!

引用:
原帖由 mswong 於 22-6-2008 00:36 發表
大佬G:是否應該俾個賞章MS呢,lee招共同回憶好野嗎!
一早比左個軍事之星你喇

引用:
原帖由 mswong 於 21-6-2008 23:31 發表
大陸除了人什麽都是翻板或叫大陸正板!質地奇劣MS用咗一批大陸Browning,慘不忍睹,賣唔出手,
引用:
原帖由 北洋軍閥(奉系) 於 22-6-2008 01:23 發表
黑星係攞正牌生產~
你講果d白朗寧至係翻版~
都要有哩d人去買,粗製濫造先至有市場~
引用:
原帖由 mswong 於 22-6-2008 02:19 發表
引用:
原帖由 北洋軍閥(奉系) 於 22-6-2008 02:46 發表

冇人叫雞即係冇市場冇收入,冇收入仲做黎做乜?

冇人食雞的話, d雞依然生存到,

但係d槍係冇生命~ arm駛就有市場, 冇市場就等如廢鐵~
當年粗製濫造咁你都買得落, d質素應該唔係你所講 ...
Tokarev俾左license嚮中國合法生產tt33命名五四式,俗稱黑星,頂盡都係話佢係repro,點可以一桿打哂一船人話大陸出產的全部copy老翻~!
點解要以d土炮,最差,最劣,最壞的一面黎去講,很過癮嗎? 抹黑一支攞正牌的中國手槍~?
以槍論槍都要持平~  哩支的確係一支好粗的槍, 但亦不失為一支好槍...再者~
我知中國有好多生產歐美名槍的廠品很參差, 如果將來正式俾license投入技術, 到時質量就會改善...
哩一點大家都應該心知肚明, 又要抵,用平野,事後又要彈~
如果係都要攞d劣質土製槍黎去比, 咁講落去都係冇意思...
無端端藉叫雞為題,打錯比喻,我都係有果句講果句啫...

;b84

英國 Armed Police 都全部係 Glock 同 SIG 天下

請問SIG係用咩款?

我想問下用左heavy Barrel有咩好處?
係o米因為HKP用o既係.38spl+P,所以先用heavy Barrel?

引用:
原帖由 北洋軍閥(奉系) 於 22-6-2008 10:05 發表

Tokarev俾左license嚮中國合法生產tt33命名五四式,俗稱黑星,頂盡都係話佢係repro,點可以一桿打哂一船人話大陸出產的全部copy老翻~!
點解要以d土炮,最差,最劣,最壞的一面黎去講,很過癮嗎? 抹 ...
以前共產國家冇版權法的, 這個應不是“牌照”, 而係送設計圖或派人員教中國生產。

到蘇聯解體後, 俄國一D輕兵器原廠, 先走去叫之前D“共產兄弟”生產國交AK等兵器的版權費, 當然冇個會show佢啦。

引用:
原帖由 mswong 於 21-6-2008 20:03 發表

一支香港街頭隨處可見,一支攪到滿城風雨,各位MS末講之前你估又有什麽話題呢!
師兄,
你個M10槍套好似掉轉左插槍wo...
有錯請插...
仲有...你把M10個黑膠柄去邊度買?

回復 29# 的帖子

全中,有錯請插的意思是.........講笑啫,得閒先至插過請諒,朋友送

尊重人格, 請勿抄習

發新話題