39 123
發新話題

解放軍快槍手

解放軍快槍手

http://hk.youtube.com/watch?v=46zHAzAXhlY

中國軍部中有人打到IPSC職業今

there's something funny

everytime i see those PLA's promotion,i hear some theorical jargons of them .

很快,個人覺得如果可以去除一些多餘動作會更好.另外,看到他們用水壺+95舉重實在...... 你們是在做槍管耐久度測試嗎?
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 WAIKO01 於 27-4-2008 10:33 發表
很快,個人覺得如果可以去除一些多餘動作會更好.另外,看到他們用水壺+95舉重實在...... 你們是在做槍管耐久度測試嗎?
那是...解放軍標準訓練,用以令持槍動作更穩定的訓練...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 27-4-2008 11:24 發表

那是...解放軍標準訓練,用以令持槍動作更穩定的訓練...
是的,但他們不知道這樣會對槍枝有不良影響的嗎?為了訓練令持槍動作更穩定,除現在這樣做就沒有其他辦法了嗎?
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

上電視才用真鎗吧!!!??
好睇d嗎!!

解放軍...........................太強了
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 WAIKO01 於 27-4-2008 12:15 發表

是的,但他們不知道這樣會對槍枝有不良影響的嗎?為了訓練令持槍動作更穩定,除現在這樣做就沒有其他辦法了嗎?
沒有....

咁感覺上又係幾似樣ge...
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 WAIKO01 於 27-4-2008 10:33 發表
以實戰角度看, 其實佢地冇咩動作是多餘的......

引用:
原帖由 WAIKO01 於 27-4-2008 04:15 發表

我並不相信咁會對槍有不良影響, 這是真槍, 唔係BB Gun!

英軍都有用步槍訓練手力及以槍既holding, 其實所有軍事訓練都大同小異!

片中有個小小問題, 我聽到四發槍, 但我只看到兩發中目標紙中心

引用:
原帖由 Paul 於 27-4-2008 23:25 發表
片中有個小小問題, 我聽到四發槍, 但我只看到兩發中目標紙中心
可能"D.T."

全世界政府理念:任何俾人民睇既野都係宣傳手段

你會唔會相信美容廣告 ?

其實佢地練緊亞力cool

39 123
發新話題