28 12
發新話題

最佳學警,Best Rct.

最佳學警,Best Rct.

香港警察一哥個仔係Best Rct.............我都係Best Rct,不過我伯爺唔係一哥............
這照片成三十幾年,老實講.自巳都唔認得自已!都唔洗叫人費心機遮眼!
圖中(鯉魚門兵房,)現時之鯉魚門公園.

尊重人格, 請勿抄習

我想問你個時係唔係著全og
仲有可唔可upload你個時個章比我睇睇

回覆 #2 甘草 的帖子

Lee張最清楚.......約74/75年

相中人係我大佬.........

實物,想不到我有..........

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 mswong 於 9-12-2007 21:25 發表

ms 大佬
點解你下面有碌o野 ge ?

MS 大佬,你個時係cpl來的,同埋你2條,上面個個野代表咩!

回覆 #4 gtoray 的帖子

這相片有問題!你是第一百個人指出............果碌野用作拉Targets上落用,
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #5 甘草 的帖子

你講柴上面?係龍仔表示HQ Land Forces Hong Kong 香港當年分48,51紅龍,藍龍和啹喀刀,
6圖HQ Land Forces Hong Kong

尊重人格, 請勿抄習

我係ac到只係見個dsir柴上面有啹喀刀

引用:
原帖由 甘草 於 10-12-2007 22:10 發表
我係ac到只係見個dsir柴上面有啹喀刀
2007 年的AC人員 何會帶 48 Gurhka Infantry Brigade 的 Formation Badge? 真令人費解

邊個男人下面唔會有碌o野架!

引用:
原帖由 auxair 於 10-12-2007 22:57 發表

2007 年的AC人員 何會帶 48 Gurhka Infantry Brigade 的 Formation Badge? 真令人費解
算啦 , 佢地咁多年來都喜歡拎返d舊野出來戴

passing out parade有時仲可以見到老防執笠大餅
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

回覆 #11 皇家御貓 的帖子

紀念獎章還可以,亦頗正常(如 RHKP, RHKAP Commemorative Medals),但在制服上穿前朝單位章嘛....

引用:
原帖由 auxair 於 10-12-2007 23:44 發表
紀念獎章還可以,亦頗正常(如 RHKP, RHKAP Commemorative Medals),但在制服上穿前朝單位章嘛....
呢d都係佢地既honour , 我覺得還可以啦...
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 mswong 於 10-12-2007 19:04 發表
這相片有問題!你是第一百個人指出............果碌野用作拉Targets上落用,
第一眼係以為有支野插穿盆骨位.....

回覆 #10 ZaMaR 的帖子

arm聽!不過如果有人執行家法.............我都唔敢幫口,祝好運!

尊重人格, 請勿抄習

28 12
發新話題