43 123
發新話題

手槍補習班

手槍補習班

歐洲某地二戰之發起國家,本來十分寧靜,但中國人社區發生一單滅門慘案後,該地華僑發起一個學燒槍的浪潮.正所謂不能為國?也可保家.在本年七月我的女兒就替我接了第一單生意(上槍堂),本人在cgf提及......
這次是本人第二次到該地,十幾年前曾到訪S&W,現在S&W再沒有歐洲分公司了,由九月起,以為一兩個星期攪掂,到現在似欲罷不能,這是本人第一次以補習式,一個教,一個學,時間,槍械由學員選擇,除去耙場實習外,上課地点什麽地方也試過,例如廚房重地!餐廳,(當然是非營業時間)民居等,但一共同處是全部學員是中國人.講廣東話,及英語.到現在已教超過十支槍!這是什麽槍呢,就讓我一一介紹:
圖片容後補上,請諒?

尊重人格, 請勿抄習

嘩...MS兄教埋人用手槍....不如來HK開返幾堂

MS收唔收細路做學生

ms兄好耐冇見你出帖了
Fusil d'Assaut de la Manufacture d'Armes de St-Etienne
法軍既象徵~!

係咪德國呀?????MS兄

回覆 #3 wonglk 的帖子

我收得好貴,同時我中意睇人收,不是人人同價,簡單一句,教Pistol同左輪都唔同教法喇!今次去歐洲豪華旅游包食住,來回飛機票,夜後節目多多,人家識得包容和有禮貌,再者香港專家多,無謂同人爭喇?返香港坐十幾個鈡頭飛機,不要以為我跳過傘,坐飛機都好驚嫁!

尊重人格, 請勿抄習

回覆 #5 Paul 的帖子

係你估到咋!唔係我講呀!
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #2 Ate120 的帖子

亞堅哥:香港d槍友禆何生攪到頭暈眼花,返去!傻咗咩,唔食羊肉都一身騷喇!費事講多錯多!
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #4 RYODLi 的帖子

親愛的朋友:我好留戀cgf嫁,不過你見到喇,唔通要我越洋同人勞氣咩!學女兒話齋教真搶收真銀仲好喇,幾十歲人同人拗!人話セ就セLaw!

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 mswong 於 14-10-2007 05:37 發表
親愛的朋友:我好留戀cgf嫁,不過你見到喇,唔通要我越洋同人勞氣咩!學女兒話齋教真搶收真銀仲好喇,幾十歲人同人拗!人話Й就ЙLaw!
OTZ.....有少了一位有料的"常客".....還請ms大師兄多點教導我們啊!!
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

我反而想知下肉腸國D平民最常用既自衛手鎗係咩?

有冇可能係自家貨PPK呢?

回覆 #10 WAIKO01 的帖子

多謝誇獎,
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #11 Paul 的帖子

Dear Paul:我已拍了有一些相片,因在客地未能提供給各位.請候,自當儘快
PPK,PP很久前美國和法國都有出產,老大哥德國反而無聲無氣?

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 mswong 於 15-10-2007 18:46 發表
Dear Paul:我已拍了有一些相片,因在客地未能提供給各位.請候,自當儘快
PPK,PP很久前美國和法國都有出產,老大哥德國反而無聲無氣?
上次睇discovery都好似講過美國有人開班專教女人用PPK
Fusil d'Assaut de la Manufacture d'Armes de St-Etienne
法軍既象徵~!

回覆 #14 RYODLi 的帖子

老實講,今次係發死人財,其次最重要的不是我識槍!係我識講廣東話,因好多華僑同d鬼佬好難x通,猶其揸住支槍,米話唔驚,所以有這單失暈order,我尊重每一個人,何況係尊貴的顧客,點開罪d米飯班主嫁!所以都好評如潮,最可惜做唔到生意!有時同d老細去搶店揀槍,都好無奈嫁!

尊重人格, 請勿抄習

43 123
發新話題