發新話題

香港紀律部隊軍操無王管?你想點就點?

引用:
原帖由 mswong 於 15-8-2007 16:41 發表

PACE-STICK是軍操教材!不是權力的象徵

但是祗有WOs可以At the carry positi ...
即係例如Sgt都可以拎 , 但只限at the shoulder?

成日想上e-bay執人二手stick...   不過唔識size ,

一陣買錯長到痺....
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

回覆 #31 皇家御貓 的帖子

stick督落地手心按stick頂手踭微曲,可參考此圖,P.Stick 宜睇睇貨先!E-Bay 多少銀!

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 mswong 於 15-8-2007 16:34 發表
大型Parade有鼓,聽鼓声.........唔洗打數!
eyes right 之後係打數左幾下
我睇似係一d制服團隊

[quote]原帖由 mswong 於 16-8-2007 02:16 發表

stick督落地手心按stick頂手

咁drill cane又係邊個用既呢?

回覆 #34 皇家御貓 的帖子

貓兄:MS早年東奔西跑,疏忽子女,記得教過個仔一樣野,第一如果你揾唔到平過佢唔好話貴?第二價錢平貴check市價,抵唔抵視乎你個荷包?希望有一日你叫你個秘書訂一架車,望咗一眼!セ禁肉"孫"架,睇吓邊個要Ling走佢喇!不過今次MS要話真係好セ貴£100度身訂造,顏色任揀!不過£100=1600港元???
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #35 小子1008 的帖子

官大人用來ling住週圍走.一般是高官!
尊重人格, 請勿抄習

[quote]原帖由 mswong 於 16-8-2007 16:25 發表
貓兄:MS早年東奔西跑,疏忽子女,記得教過個仔一樣野,第一如果你

引用:
原帖由 皇家御貓 於 16-8-2007 19:09 發表

平貴好睇荷包 , 李嘉誠會覺得一架Posche好抵玩 ,

不過唔少人打一世工都買唔起 !
仲學操碌木, 操劍做官啦!

引用:
原帖由 tango10 於 16-8-2007 20:48 發表

仲學操碌木, 操劍做官啦!
木我都未有錢玩啊 , 幾時到劍

而且劍仲要買埋Sam browne...

引用:
原帖由 皇家御貓 於 16-8-2007 22:14 發表

木我都未有錢玩啊 , 幾時到劍

而且劍仲要買埋Sam browne...
先牌好似開左班噃!
你諗吓!日後都小貓共諧連理,著晒老禮,用埋劍,接受親友的祝福,操劍唔少得呀! 

回覆 #38 皇家御貓 的帖子

這是事實,MS個親細佬在槍會問人怎樣才可以買槍!d人都意為聽錯,買一支槍有些人難過登天,但MS買槍..........有些人送一支槍俾MS条件是MS要推薦佢買同一款槍?你估MS答應否?
尊重人格, 請勿抄習

[quote]原帖由 mswong 於 17-8-2007 01:06 發表
這是事實,MS個親細佬在槍會問人怎樣才可以買槍!d人都意為聽錯,買一支槍有些人難過登天,但MS買槍..........有些人送一支槍俾MS

引用:
原帖由 皇家御貓 於 17-8-2007 01:24 發表

睇下咩人啦 , 一陣推薦個人有咩唔小心

到時自己個名譽壞左 , 呢支免費槍就真係貴囉 !
認同

回覆 #44 Nelson 的帖子

MS的脾氣遠近馳名,在MS的人生只得兩种人,朋友或敵人,無可能配戴着VC同俄國佬做朋友!當年有些人格衰,就算跪在地上,MS也不動心,MS推薦過幾百人,老實講有d朋上朋,MS信朋友咋,個個都是深交?講笑就得!

尊重人格, 請勿抄習

發新話題