發新話題

此文己被作者删除

引用:
原帖由 mouselkm 於 10-7-2007 20:19 發表
個人認為 5.56和7.62X51 等NATO子彈在當地補給困難,就算有彈藥質量也很差,公差大,用在歐美槍上很易出事SR 47也是因此實驗失敗,SO 我會帶AK 74U (5.45X 39) OR 47 因這在中東地區補給修理易,可靠耐用
I agree with u
今年目標
1. FAIL
2. 90%done!
3. Get a tool box
4. DONE!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 10-7-2007 20:30 發表
我唔帶槍,帶可蘭經同美金!
Or a China Mobile Phone
今年目標
1. FAIL
2. 90%done!
3. Get a tool box
4. DONE!

引用:
原帖由 sunny 於 10-7-2007 20:47 發表

I will take a E German AKMS, and carry around 600-700 rounds of ammo.
Can you carry that much of ammo?

引用:
原帖由 tango10 於 10-7-2007 19:17 發表
兵兇戰危, 到處都是戰場, 隨處到是炸彈及疑人, 想保命都不易, 仲要保鑣, 那真要好好訓練後才好去!
其實除了保鑣, 會唔會請醫護人員?
醫護我唔知

但我知有公司請人係軍營飯堂做野或清洗洗手間

回覆 #1 mswong 的帖子

刀口上沾血, 分分鐘搵到冇命洗
本來無一物, 何處惹塵埃

回覆 #19 Paul 的帖子

軍隊飯堂經理做應該有PDW防身  ,咁做野雜工我想也有M9 一支

回覆 #21 mouselkm 的帖子

俾把刀仔你

引用:
原帖由 delta 於 10-7-2007 20:44 發表
我反宜想知有幾錢人工?
上次睇discovery講過…好似六百幾美金一日
Fusil d'Assaut de la Manufacture d'Armes de St-Etienne
法軍既象徵~!

回覆 #23 RYODLi 的帖子

搵命搏架

回覆 #22 14692 的帖子

小李飛刀  如果我去還是自費買件硬式抗彈衣和M9安全D

回覆 #25 mouselkm 的帖子

你冇家室, 冇人冇物就去做, 有命去隨時冇命返

回覆 #26 14692 的帖子

YES 絕對同意,分分鐘有錢無亡享,當然有心做傭兵和想寫戰地回憶錄例外

引用:
原帖由 14692 於 10-7-2007 22:57 發表
搵命搏架
我知
所以上次個節目訪問個保鏢既屋企人
佢地都話雖然而家生活質素係好好,不過真係會好擔心老公/老豆聽日打唔到電話番黎
Fusil d'Assaut de la Manufacture d'Armes de St-Etienne
法軍既象徵~!

我諗如果可以齋上course , 呢度一定一呼百應....
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

回覆 #29 皇家御貓 的帖子

我會係第一個

發新話題