發新話題

[此乃發夢post] 前幾日傾左20分鐘電話

引用:
原帖由 101653 於 13-8-2008 18:19 發表

任我碌??你邊隻眼見到??
幾時佢有任我碌??
買左拿...??
幾時講話買架...??
4月講話買佢到e家都未同我去睇...

你睇到其他人比咩意見我??
就係叫我買部有手動功能既DC??

你問人邊隻牌子既意粉好食... ...
搵交嗌??冷靜7日先
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-8-2008 23:40 發表

其實呢d情況,應該點?係咪用曝光鎖搵唔光唔暗位?測光應該點set?
要看什麼測光,重點比較好,不過影得多,
一見這類情況會自然的+1~2EV來影,
還有正確穩陣D的態度都係睇相而定,
數碼年代的一個大好處,
如果唔係就UNDER半級+0.5EV一路影上去.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 14-8-2008 00:04 發表

搵交嗌??冷靜7日先
用不著吧..

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 14-8-2008 00:09 發表

用不著吧..
7日後再睇
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 14-8-2008 00:01 發表

為左影自己想要既野...
馬路無車的話絕對有理由....
係,企馬路中心,成日都係咁啦,小心D睇清楚就得.
找個好位影夜景走入山坡草叢都有.

你地大家都叫做相識一埸
有時不仿把要發出的怒火忍一忍
轉過頭來就會發現"沒什麼大不了呢"

在這件事上, 101653 只是年少氣盛吧
而莊家在作出行動前已徵詢我意見
可能因時間上交代比較倉促, 以至處理上未如理想

對於 101653 被 ban 一事本人現作出修正,
並對大家帶來任何不便或不快深感抱歉

希望大家少一點火氣, 多一點包容

多謝G大大.....

繼續啦大家,反正未解決!

回師兄, +1~2EV來影......個天(通常)d 色咪冇哂囉?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 14-8-2008 19:37 發表
多謝G大大.....

繼續啦大家,反正未解決!

回師兄, +1~2EV來影......個天(通常)d 色咪冇哂囉?
HDR

D-lighting唔知得唔得呢

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 14-8-2008 19:57 發表

HDR

D-lighting唔知得唔得呢
....你講多次D-lighting..

引用:
原帖由 adrianyahk 於 14-8-2008 19:58 發表

....你講多次D-lighting..
Nikon獨有既D-Lighting

nikon
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 14-8-2008 20:02 發表

Nikon獨有既D-Lighting
冇D-lighting影唔到?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 14-8-2008 21:22 發表

冇D-lighting影唔到?
咁我又無講過喎..

表現出更多暗位咁解姐

ps 囉!!
正合我的le d懶人!

引用:
原帖由 高!高!高! 於 14-8-2008 23:46 發表
ps 囉!!
正合我的le d懶人!
可唔可以問埋點搞?

發新話題