36 123
發新話題

第一次砌模型之 阿寶..我對你唔住T^T

第一次砌模型之 阿寶..我對你唔住T^T

話說打風
我執執下屋發現自己有盒陳年模型 未砌既!
斷估當年落街無啦啦手痕買左番來先知要上色 所以放埋左
咁好啦...
就一邊睇奧運一邊試下砌模型了

因為資源同技術既問題
我囉左幾支marker來填色..
原來......
係咁~~~難架T口T....
枉我平日用marker畫公仔畫得鬼咁開心
原來同模型根本兩回事!!T^T

再加上...
各位認識我耐少少既朋友仔都知道..
我同d 要跟說明書 既物件 都冇咩緣份.......

就這樣...
好好既一隻gundam仔就俾我糟塌左orz..
不過既然攪左一個下午 都有俾過心機加嘛...
就影張相俾大家一齊笑下啦..../_\

在此向各位模型高手敬個禮~
你地真係好犀利!

本帖最近評分記錄
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

都...都唔錯吖,幾好呀......

用筆黎滲線

[quote]原帖由 HugoLaLaLa 於 23-8-2008 01:14 發表
都...都唔錯

ok 哎....

引用:
原帖由 HongKoch 於 23-8-2008 02:31 發表

箱頭筆?
可能係眉筆...

引用:
原帖由 HugoLaLaLa 於 23-8-2008 01:14 發表
角都小咁隻wo....

不過唔緊要....呢d風格黎架....

好卡通feel~~~

後面有塊馬"留"布喎~
什麼東西?

引用:
原帖由 gtoray 於 23-8-2008 02:36 發表

可能係眉筆...

相頭筆可能性大d

用Marker? 咁都俾你諗到............
「模型」哩兩個字對你來講可能太重啦, 叫「手工藝」或者會舒服D~

引用:
原帖由 b.jam 於 23-8-2008 03:01 發表
好卡通feel~~~
我反而覺得好似搷色畫冊...........

睇個topic,以為你砌砌下唔小心整到部高達粉碎
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 HugoLaLaLa 於 23-8-2008 01:14 發表
嘩嘩~~呀芝有新發明~~
呢 D ..... 係咪叫 .... "立體填色畫簿" 呀

36 123
發新話題