發新話題

新手買二手~

引用:
原帖由 yamatoyan 於 17-4-2012 21:29 發表
多謝你o既建議
是甘的

槍 , 電 同 叉電機 都係其次 , 面罩眼罩不可求其

係 Game 場 , 我永遠勸籲
打 Wargame , 中手腳會自己好 , 中牙都可以補 , 中眼就盲一世了

引用:
原帖由 一舊水 於 17-4-2012 21:31 發表
單爺, 如果用nimh,買B6好似誇左少少喎
B6 可以細緻顯示電池狀況

普通自動 Cut 電火牛會提早停機 , 叉唔足
但 B5 / B6 我唔需要諗 , 一定滿

而且每人打 Game 一定有開始 , 一定會漸漸進步
將來 , 改槍 , 有機會用 Li-po 時 , 又要買過另一部叉機 ?

P.S.
7.4v Li-po 亦係 OK 的 , 睇佢玩 A2 定 A3

用SRC MP5 ($16XX) + LI-PO 7.4V BATTERY($150-200) + 1 MAG ($100) + B6 CHARGER($380)
+ ESS GOGGLE / SHOOTING GLASSES ($600) + BB BULLET ($50) = $2960
3千蚊左右一開頭係咁上下

回覆 33# 的帖子

非常詳盡!!!!!!(我問左咁耐就係想要d咁o既答覆)
感謝萬分!!!!!!(as我咩都唔識)

可唔可以同我推薦埋一間舖,等我去o個到買(齊)???

SRC MP5 可以去煙廠街20/F總代理買, 16XX全鋼身 GOOD啦
電同叉機, 匣, 彈基本可以汁到晒, 老細根SIR好好人可以放心
SRC既彈都可以放心用
重量方面自己問下根SIR用邊隻比較好
叉機20/F可能冇 冇既話去童工對面創X模型會有, 記住講清楚係IMAX B6AC
ESS 護目鏡就比較麻煩
你GOOGLE下"安活行", 就番佢地開門既時間去買
GOOGLE出黎係第一個 RESCUE.COM.HK, CLICK入去見到東安(遠東)有限公司就岩
ESS冇記錯係香港得佢地一間代理
ESS CROSSBOW 同ICE 比較大路
但買CROSSBOW唔好買SUPRESSOR, 佢係FOR人用耳罩
冇耳罩夾得個頭唔夠實, 買返基本果隻CROSSBOW就得
ICE唔多講, 冇大問題
風鏡可以試下有抽風果隻, 比較冇咁熱
咁你就基本買齊啦
記住沿途見到平既護目鏡, 諗都唔好諗
ESS係美軍軍用既護目鏡, 可擋真槍子彈
對你既眼更有保障
眼比副ESS更寶貴
同埋唔好係代理以外既鋪頭買
好有可能係假, ESS假野多到你唔信
所以, 時間幾就唔到都好, 唔該去返代理
基本裝備係咁多
另外你買匣, 會有需要用匣袋, 回收袋
呢啲濕碎野建議你去好景11/F "忠X店"買
老細好吹得, 上去學多D野
不過都係果句唔好信佢D護目鏡
加油!

回覆 35# 的帖子

好詳盡,堅感激

引用:
原帖由 yamatoyan 於 18-4-2012 01:46 發表
好詳盡,堅感激
唔使
我做新仔果陣有個師兄出黎陪我買野TIM啦..
濕濕碎
最緊要你有心玩
提提你
MP5你落一次場睇下接唔接受到射程先,,
因為MP5條管短, 射程會比較輸蝕
我自己用開469MM管既AK就真係接受唔到 ,
不過有個好好既解決方法
加個滅聲器上去
之後將內管換做G36 300MM既精密管
唔肯定但係落到M4 363MM管就更好(主要睇氣缸, 其次有冇岩長度&心水既滅聲)
價錢大約300蚊(PDI精密管)
再換返粒first紫色HOP-UP膠
大約80蚊
咁射程就會有明顯既改善
最好自己換, 比師父做好貴, 同埋有機會遇人不善
加上以上既野只牽涉拆槍管, 唔會有需要搞個波箱
當比自己小試牛刀
自己中意既槍, 就要好好咁改良, 打理
唔好因為我講兩句就放棄佢
BTW, 以上既野你落左一次場先諗
試一次先知自己想要咩

回覆 37# 的帖子

好深
我新仔對改槍完全唔識
btw,thank you very much!!!!!

引用:
原帖由 胡夏虎威 於 18-4-2012 19:08 發表
同埋有機會遇人不善
例如博X…

引用:
原帖由 yamatoyan 於 19-4-2012 00:12 發表
好深
我新仔對改槍完全唔識
btw,thank you very much!!!!!
改AEG大路的只會有改內管,波箱齒,摩打,天梯同氣缸
Pro既就真係多改法
基本上係copy and paste, 因為mp5同m4都係用二號仔波箱
只要拆到波箱出㴝就直接可以跟圖改
當然各位師兄都會提供幫助

岩岩今日無聊拎隻8蚊雞既lab google黎試槍
1.2-1.4J 1吋打 0.25g, 粒彈碎曬, 副鏡花都無花,無穿無爛!

引用:
原帖由 sunny2014 於 19-4-2012 01:13 發表

例如博X…
1996年佢喺好景嘅”高科技電子零件改槍”真係一絕!
偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 一舊水 於 19-4-2012 03:33 發表

改AEG大路的只會有改內管,波箱齒,摩打,天梯同氣缸
Pro既就真係多改法
基本上係copy and paste, 因為mp5同m4都係用二號仔波箱
只要拆到波箱出㴝就直接可以跟圖改
當然各位師兄都會提供幫助
小弟都覺得呢度嘅師兄比友台友善
所以過檔了

引用:
原帖由 胡夏虎威 於 19-4-2012 13:34 發表

小弟都覺得呢度嘅師兄比友台友善
所以過檔了
Shhh 說話唔可亂講
友台事,友台了,不帶到本台

引用:
原帖由 一舊水 於 19-4-2012 13:35 發表