發新話題

尖沙咀站地鐵車廂起火

引用:
原帖由 kornhill401 於 11-2-2017 11:36 發表
新聞話佢有精神病紀錄, 呢D有暴力的精神病人... Thx for sharing
陰公 痴線既無仇報

而且燒傷的傷口是超痛的 治療難,易感染

我之前試過點煙個陣一個風吹,d火燒落手指公度。
燒完個陣無野,之後就好痛
我只係輕輕燒傷個手指頭已經好痛,那個初中女仔兩隻腳都燒到脫皮,可想言之佢之後既康復路程係幾甘艱辛
真心希望各傷者能堅強面對,法官可不再「假慈悲」,可以嚴懲條X樣

同內地手法一樣! 呢類精神病患者! 一早捉去打靶啦!

1 個讚好! TOP

自焚果位應該用腳踩幫佢救熄
結果係就算香港恐襲風險低 地少人多求其有人精神失常都可以幾大劑
政府應該增加醫療預算..

引用:
原帖由 rho837 於 11-2-2017 15:32 發表
同內地手法一樣! 呢類精神病患者! 一早捉去打靶啦!
内地既手法係缺乏資料處理重症精神病患

打靶係納粹德國的做法
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 vp70usp 於 11-2-2017 14:48 發表
我之前試過點煙個陣一個風吹,d火燒落手指公度。
燒完個陣無野,之後就好痛
我只係輕輕燒傷個手指頭已經好痛,那個初中女仔兩隻腳都燒到脫皮,可想言之佢之後既康復路程係幾甘艱辛
真心希望各傷者能堅強面對,法官 ...
吾死都下半世著壓力褲,無得回復以往,好慘架

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 暈又暈 於 11-2-2017 11:53 發表

如果係講緊polyester之類
據前輩所述呢種物料如果被火燒到會溶化,溶左會有機會粘實皮膚令穿著者更傷

如果係棉/羊毛之類物料,被火燒係燒成灰甩落黎唔會粘實

講容小弟戴頭盔,唔希望去求證,但看倌們可以試 ...
羊毛肯定變灰

軍衫好似有D係防火料。

幸好係傻人自焚,如果係恐襲,就好大機會再發生,咁吾通日日著全套燈芯絨西裝,或者著level6咩

我個大6fd問我,點解你地地鐵無安檢?我答佢:好似全世界得大6地鐵有安檢!

再諗多層,香港地鐵係無力應對獨狼或有組織恐襲。。。地少人多。。。如果地鐵站要整X光機或金屬探測,近乎無可能!何況一部機最少要兩個人!警方只能靠情報與行必阻嚇,市民只能靠拜神同遇事時冷靜(呢方面今次車廂乘客抵讚!)

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 11-2-2017 19:41 發表

羊毛肯定變灰

軍衫好似有D係防火料。

幸好係傻人自焚,如果係恐襲,就好大機會再發生,咁吾通日日著全套燈芯絨西裝,或者著level6咩

我個大6fd問我,點解你地地鐵無安檢?我答佢:好似全世界得大6地鐵有安 ...
軍服都只係阻燃 唔隔熱的
一樣傷 係出左黎自處理d姐

祝所有傷者早日康復.
FBC1

。。。。。。。。。。。。。。。。。

附件

12-2-2017 11:53

希望傷者早日康復

呢單野係尖沙咀 subway 。。。 繁忙時間 。。。唔踩死人算萬幸

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2017-2-11 19:41 發表

羊毛肯定變灰

軍衫好似有D係防火料。

我個大6fd問我,點解你地地鐵無安檢?我答佢:好似全世界得大6地鐵有安 ...
防火...防暴果D...防到幾秒

消防專用果D都係捱耐D o者

人多兼有限空間放火真係超級致命

今次傷亡率算萬幸, 除o左某D儍的o馬街坊之外, 香港人算應對得好有秩序

希望傷者早日康復

唉,希望傷者早日康復~ =(
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

發新話題