發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

引用:
原帖由 alien_wong 於 14-11-2008 12:40 發表
我比較仆X少少.....
之前
MEU $960
nova kimber 身 $ 1800
trijicon night sights $780
insight M6 (tan) $1670
$5210...........真係on狗左少少....
我仲有多 set PGC MEU 金身係手 $1400..........
好彩 ...
我諗唔少師兄同你有差不多既程況!
只係唔方便在這討論.. ( 驚比家中既海關睇到 )
所以只有

引用:
原帖由 jam123456 於 16-11-2008 01:24 發表
話說有兩位朋友支delta直打top gas好ok^^||
今日打終於忍唔住打Top Gas試試...(之前打左2支134)
結果未到30飛就Jam彈加撞爆Hop up座 >,
唔緊要!包在我身上! ( 11月21日後 )

回復 617# 的帖子

你好好享受假期la~~~
慢慢來我一D都唔急

反而支M4死左...過兩日開始享受愛的肢解 xDDDD
人民子弟兵

回復 614# 的帖子

多謝師兄的建議^^
我會參考參考
人民子弟兵

DIY 七號鋁製零件

換了金屬hopup, 金屬飛機, 鋼bolt, 還有什麼重要零件會爛..

就是七號零件.. 因為當你玩爆了槍機, 再換上一個, 之後, 就會到這個膠零件負荷不了飛機拉扯動作, 爆了

這個也很重要, 他是用來限制飛機最遠行程, 及軌道.. 如欠了他, 我發現打得不順, 飛機彈弓都有機會拉斷..

但是WA原裝的替換件要一整包飛機套件買.. 一來價錢十分貴, 二來, 其他零件實在沒用處. 三來, 是膠制的, 日子有功也會再爆..

但是, 金屬制也未見有任何廠家推出.. 但我又等不了..

所以把心一橫, 自行用一把鋸, 幾把銼, 用"鐵柱磨成針"的精神, 自行制作..

首先, 我找到一條夾具的一邊, 看來是鋁制.. 因很易鋸/銼.. 硬度也足夠

下面的是與七號殘骸合照

鋸好一邊長度, 開始磨.. 再磨出軌道, 這個工序最重要, 如工差太大會影響飛機進出的順暢度

最後成品

與原裝七號殘骸比較

背面: 因為材料形態不太完美, 所以有點上一邊不是太完美, 但也足夠了

裝上後都幾合適.. 試打兩個彈匣, 磨合好後, 很順暢, 不錯!! 又省回不少錢.. 但不知它能走多遠呢..
又不知對亞鉛槍機及飛機會否多了點負荷, 但如再配合鋼槍機及金屬飛機, 就完美組合了

不過, 也期待廠家會推出這個零件, 不知其他朋友的是否已爆??

------

後記

一日後RA tech也出了七號零件加整個鋁飛機... 哈.. 雖然看來多花了三個幾鐘, 但DIY也有其樂趣

我想問下換完仲有d咩係wa 原廠parts???

轉載至台灣-Tactical Arms Factory-論壇
管理員  TAF-阿豪 的post:

大概整理了一下現在還沒有的零件

前段+HOP部分
50號零件-HOP調整環
51號零件-HOP壓桿

上槍身+槍機部份
無(都有改裝品)

下槍身
彈匣卡榫固定座與彈匣卡榫彈簧組
零件84,85,86,87,88,101,102,103

擊垂相關零件
119,120,127,135

板機組相關零件
111,112,113,134

槍身下尾座與緩衝鎚卡榫
89,90,91

以及彈匣........................

除了這些外~~應該都有改裝品可以換

附件

20-11-2008 11:10

想請問師兄們有冇見過ZEKE的3款金身賣?還有同GP比較那款做得好啲?
吾該哂!

我想睇下,一枝完成左既wa m4(內部改完鋼parts+金身)價錢約幾多,我計過應該貴過黎緊井勝1~2000到,唔知我有冇計錯=.=但如果改完再把原裝parts賣番出去好似同井勝差唔多價錢=.=

引用:
原帖由 狙神 於 21-11-2008 18:38 發表
我想睇下,一枝完成左既wa m4(內部改完鋼parts+金身)價錢約幾多,我計過應該貴過黎緊井勝1~2000到,唔知我有冇計錯=.=但如果改完再把原裝parts賣番出去好似同井勝差唔多價錢=.=
邊個會買wa d原裝豆腐ar

引用:
原帖由 ayaka 於 21-11-2008 20:55 發表

邊個會買wa d原裝豆腐ar
我買,我出2舊.要冇難原裝hop-up膠+hop-up組+槍機+飛機 pm我.

引用:
原帖由 狙神 於 21-11-2008 18:38 發表
井勝一樣有野要換.......最起碼係hop-up, 管.....條外管應該係成枝槍最重既地方
仲有井勝既m4 見唔係黑色bolt 唔好買添啊

引用:
原帖由 華田 於 22-11-2008 01:17 發表

井勝一樣有野要換.......最起碼係hop-up, 管.....條外管應該係成枝槍最重既地方
仲有井勝既m4 見唔係黑色bolt 唔好買添啊
why,井勝唔係全部鋼both?

[quote]原帖由 belldanndy 於 21-11-2008 18:06 發表
想請問師兄們有冇見過ZEKE的3款金身賣?還有同GP比較那款做得好

附件

22-11-2008 07:05

發新話題