17 12
發新話題

兩年前4/10

兩年前4/10

轉眼過左兩年,兩年前我拍拖9年既女友意外有左。
我曾經好想留住呢個小生命
但最後都要尊重佢既決定
兩年前今日...

過左兩年,因為個件事,我地最後分開左
兩年後,我地做番好朋友
我一直放唔低呢個錯誤既決定
早幾個月,我阿哥同阿嫂生左個女
我先知道原來照顧一個細路係咁大責任
你會想俾最好既野佢,
你見到佢笑你會笑,你見到佢整親你會心痛
就算我只係一個阿叔,我都深深體會到
自從侄女出世後,我發現自已既心結解開左
而家已經無咁痛,起碼無上年今日咁痛
而家,有時會諗下如果佢真係出左世,
會點既樣。
我既生活又會起咩變化

今晚,本來約左前度出黎食餐飯,
因為對我同佢黎講都係一個銘記於心既日子
但而家仲諗緊去唔去好

放開所有 接受過去 珍惜現在

回復 1# 的帖子

你既心情我都好明白
Exemplo ducemus
[img][/img]

再續前緣 ?

引用:
原帖由 gtoray 於 4-10-2008 03:35 發表
再續前緣 ?
no ar..now she is happy with her bf....
but i still waiting law....

引用:
原帖由 marcooo 於 4-10-2008 03:10 發表
你既心情我都好明白
thx..

其實,見番我既前度女友已經有大半年
呢大半年我地既關系都好似親人咁,可能因為一齊9年,住埋一齊都6年。
但我從來都無打算去追番佢
雖然我清楚自已仲係等緊,等緊佢同佢而家個男友散瓜。
但其實我知呢個機會好難會成真
佢都成日叫我搵個女仔拍下拖。唔好成日咁電車男

我身邊既朋友大既分為兩個立場
一邊係覺得佢而家幸福快樂,都可能會結婚就唔好去介入做第三者
一邊係覺得我唔應該呆等,應該為自已打算下。一係追番,一係......

引用:
原帖由 b.jam 於 4-10-2008 04:07 發表
其實,見番我既前度女友已經有大半年
呢大半年我地既關系都好似親人咁,可能因為一齊9年,住埋一齊都6年。
但我從來都無打算去追番佢
雖然我清楚自已仲係等緊,等緊佢同佢而家個男友散瓜。
但其實我知呢個機會好 ...
三個字 問自己

回復 8# 的帖子

有事D野去得太盡,根本返唔到轉頭

問自己的話,只會揀唔開始好過
Exemplo ducemus
[img][/img]

如果你地一齊番, 會唔會結婚 ??
如果唔會嘅, 唔好等落去啦

其實....你係咁中意佢O既又點可以全心投入另一個女仔
如果你係咁中意佢
你會唔會介意等佢
會唔會介意等到冇結果?
記住唔好為拍拖而拍拖.......
加油啦師兄!

朋友
失去 / 過去咗嘅嘢在你心中一定是最好的
因為人會Filter Out所有唔開心,只保留開心嘅嘢
不妨和她去來食飲

我都贊成始終得唔到的永遠係最好的,但一齊絕對係另一回事!

你要諗:

等佢.....
等到幾時呢??會唔會因為咁而做第三者呢??
好喇.....比你想話同佢一齊番.....佢又接唔接受呢??話哂都係果件事而令大家分開的.....
如果佢唔肯同番你一齊.....你又會唔會再等呢??

唔等佢.....
放低.....放唔放得低??話哂都9年.....E家11年.....都仲掛住佢.....想知佢做緊咩.....
就算識到第個.....又會唔會臨住佢呢??咁樣唔係對你自己唔公平.....係對你新的女朋友唔公平
如果EX佢對你仲有意思既.....咁到時候又點算.....

一個字,等。

17 12
發新話題