17 12
發新話題

南非解決示威表達訴求的方法

d礦工攞曬刀
而且之前已經燒死左d保安
非一般示威呢

CNN條片見到d礦工衝過黎

槍殺..
咩都唔洗講
好彩唔係香港

引用:
原帖由 gtoray 於 17-8-2012 19:41 發表
d礦工攞曬刀
而且之前已經燒死左d保安
非一般示威呢
事後警方還在地上人羣中收回一支警槍曲尺

damn horrible

R.I.P, Protesters.

示威表達訴求的方法 ... 有組織暨血腥性評級 :

1. 南非
2.
3.
4. 南韓
5.
6.
7. 英國
...
...
...
...
...
...
99. 香港

香港算和平架啦

南非D治安一向唔好...
境內又有大量輕武器,
一個唔小心就........
所以D警察咪禁激

如果近期同樣既事發在大陸會㸃?  或在近期西藏及新疆已出現過但冇人知冇人報導。

朋友們!香港係最安全的地方!南非係真係好唔安全!現在的南非以經好過十年前好多!

我十幾年前去過一星期!係成巿白人區係安全!黃㮔人當白人!但係去到郊區就好以去左AVP星球一般!我朋友老頭掉去管工程為期兩年合約!佢地有私人保安24小時守護!當時一間大屋連一大塊地全新都係講掔75萬港元以內!屋內四個保安守夜有狗!個個手揸SIG550 窗台再放一枝大射燈同幾支SHOTGUN!

因為啲本地人個個日日出街揸刀揸槍!土人係可以買手槍及SLR打野獸食及自保!同時土人係成tribe出去打人!比本地啲陀地惡好多!

所以開槍唔一定殺錯人!

佢地唔止殺保安,一開始已經殺左個警察………

http://www.youtube.com/watch?fea ... d&v=DY22CdX_uOk

看看0:20 ,  警方最初用手拉SHOTGUN 打防暴非殺傷性子彈, 但示威人羣中有人用手槍還火

有人暴力示威被刹,有人和平示威被坦克壓....唉...

回覆 13# 的帖子

Just curious, is that Beanbag rounds or some other sort of Riot control rounds?? Maybe Rubber pallet??

17 12
發新話題