16 12
發新話題

PMC 同索馬里海盜海上交戰

PMC 同索馬里海盜海上交戰

http://www.liveleak.com/view?i=5e2_1333668975

全部都用M4, 似係美國保安公司

加多段係東歐船公司, 見有用AK。

http://www.epl.ee/news/online/vi ... -tuld.d?id=64166755

我唔信d木板擋到彈,阻住自己

引用:
原帖由 jn_jona 於 8-4-2012 19:53 發表
我唔信d木板擋到彈,阻住自己
遮擋敵人視線方便己方走位

引用:
原帖由 gtoray 於 8-4-2012 20:10 發表

遮擋敵人視線方便己方走位
又係bo,
不過第一隻船d海盜應該死晒

pcm人員d裝備係唔係要自己俾錢買加

睇完片有兩樣野想問
係公海就可以跟注冊國法例拎槍, 錦入port點算?有D國家禁槍嘛
雖然海盜抵殺, 但係公海殺人又點計呢? 跟注冊國法例定係當無事發生

引用:
原帖由 一百蚊紙 於 8-4-2012 21:25 發表
睇完片有兩樣野想問
係公海就可以跟注冊國法例拎槍, 錦入port點算?有D國家禁槍嘛
雖然海盜抵殺, 但係公海殺人又點計呢? 跟注冊國法例定係當無事發生
自衛??
海盜有槍bo

引用:
原帖由 nec338 於 8-4-2012 21:25 發表
你認為大會會提供?
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 一百蚊紙 於 8-4-2012 21:25 發表
睇完片有兩樣野想問
以香港為例
冇記錯船上自衛用槍擊唔可以落地

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 8-4-2012 23:43 發表

你認為大會會提供?
租槍

引用:
原帖由 nec338 於 8-4-2012 09:25 PM 發表
睇公司, 之前有篇香港人PMC, 公司就提供一支AK同一支手槍
click>

第一隻船既海盜系吾系死晒就真系吾知
但點都一定有傷,
其實佢地大部分都應系退役軍人吧?

d 海盜登唔到船已經有效, 不過幾個人個個唔同位狂打, 海盜又唔知係係邊度開火, 唔死都好彩
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 VEC 於 9-4-2012 00:21 發表

睇公司, 之前有篇香港人PMC, 公司就提供一支AK同一支手槍
香港人PMC??有冇得睇下??

見到佢地向第一隻船勁爆,諗起船上果d係人...

16 12
發新話題