發新話題

舊制服!

回覆 29# 的帖子

有幾分似

啲相如有版權問題,通知我

附件

8-9-2009 23:34

引用:
原帖由 season19972000 於 6-9-2009 23:08 發表
其實水雷炮係華人之光
左邊位軍人好似差燒丙(劉丹)

水雷炮係香港人守衛香港, 很值得尊重,
不像現在, 由境外軍隊入來駐守

皇家空軍

引用:
原帖由 Royal_9413 於 9-9-2009 00:21 發表

左邊位軍人好似差燒丙(劉丹)
係咪MS老友jwlchan?

引用:
原帖由 MS 於 8-9-2009 02:30 發表

第一,叫ms......無做亞sir......好奈 第二ms邊有咁........
本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 -5 icon post 10-9-2009 21:33
  • gtoray 金錢 -5 icon post 10-9-2009 21:33

引用:
原帖由 fangcw_joe 於 9-9-2009 00:36 發表

係咪MS老友jwlchan?
jwlchan....見光離,見声避,事關佢真人不露相!ms成百張passing out相,臭名遠播........揾ms就易喇,無謂左閃右避......張張相都幾十年......你認到ms算你叻

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 9-9-2009 11:20 發表

jwlchan....見光離,見声避,事關佢真人不露相!ms成百張passing out相,臭名遠播........揾ms就易喇,無謂左閃右避......張張相都幾十年......你認到ms算你叻
大佬MS, 我冇你咁醒目Smart, 所以唔想露個醜相!
井底之蛙, 啋你都傻!

回覆 9# 的帖子

ms 前輩

請問條龍應該向前定向後?

下面係唔係正宗?
Exemplo ducemus
[img][/img]

請問MS 兄...這是什麼階段呀.....?
佢D大定WARRANT OFFIVER大D?

引用:
原帖由 season19972000 於 10-9-2009 11:56 發表
請問MS 兄...這是什麼階段呀.....?
佢D大定WARRANT OFFIVER大D?
RSM - Warrant Officer Class 1 俗稱"鬼王"......佢大晒!
井底之蛙, 啋你都傻!

英軍既範疇真係廣大...如果MS兄,jwlchan兄等等既大師兄可以開個BLOG,將老防,水雷炮或前駐港英軍作一個講解...咁就解決左好多英軍同好既煩惱.....

引用:
原帖由 season19972000 於 10-9-2009 12:11 發表
英軍既範疇真係廣大...如果MS兄,jwlchan兄等等既大師兄可以開個BLOG,將老防,水雷炮或前駐港英軍作一個講解...咁就解決左好多英軍同好既煩惱.....
小弟所識有限, 又要曰做夜做.......點可以作大講解?

呢個責任, 留俾MS大大!!!!!!!
井底之蛙, 啋你都傻!

回覆 40# 的帖子

原來如此...... 太感激了
咁請問STAFF Sergeant Major又係什麼呀...

唔知MS大人肯唔肯...只怕有朝一天你們唔再玩電腦,咁所有前朝軍部歷史就會失傳

引用:
原帖由 season19972000 於 10-9-2009 12:17 發表
原來如此...... 太感激了
咁請問STAFF Sergeant Major又係什麼呀...
No such rank ! May be you mean Squadron Sergeant Major (SSM)... Same as CSM or RQMS. Rank of Warrant Office Class 2 (WO2)
井底之蛙, 啋你都傻!

發新話題