發新話題

年紀大D~影張相都"7"D

依家好似係我投降喎......

引用:
原帖由 Kane 於 3-10-2009 01:06 發表
我投降
投降輸一半
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 3-10-2009 01:41 發表

投降輸一半
係咪可以減佢一半分??
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

Kane,龍哥同阿公都話投降,個個都輸一半

........至於你地的賭注係乜就唔知
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 3-10-2009 13:04 發表

賭咩都好.....唔好賭我D器才就得...
講番7D..第一水貨以到水尾了,出面以經開始冇貨,有貨的都要萬三or以上,同時第ニ水貨數量都未確定有幾多,出面個訂貨價都重好高......如唔等用,去到第三/四水先買都唔遲

恭喜! ....又有新玩具!!幾時有相睇!!
TM ......TM...........回來了! 重裝人形戰車
(影相................. 見乜影乜!)

點解要買7D呢?

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 3-10-2009 13:04 發表

老例... 切半條......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 sumandy 於 3-10-2009 22:33 發表
點解要買7D呢?
因為對5D II的對焦十分不滿
因為7D有測光和對焦點連動
因為有冇線飛燈
因為機身及功能比5D II強
因為有19點+字對焦
因為有格線觀景器
因為曝光補償有5級
因為我賣左部50D,冇APS-C機用
因為..........................

因為有太多因為la...

引用:
原帖由 亞龍 於 3-10-2009 14:25 發表

賭咩都好.....唔好賭我D器才就得...
講番7D..第一水貨以到水尾了,出面以經開始冇貨,有貨的都要萬三or以上,同時第ニ水貨數量都未確定有幾多,出面個訂貨價都重好高......如唔等用,去到第三/四水先 ...
我仲想話過你知我可能拎到電視框添...... 依家慳番.....

引用:
原帖由 kimkileo 於 4-10-2009 00:48 發表

我仲想話過你知我可能拎到電視框添...... 依家慳番.....
電視框

引用:
原帖由 亞龍 於 4-10-2009 01:02 發表
電視框
我都識人Canon做的.但唔知要等幾多個月先攞到手

引用:
原帖由 kimkileo 於 4-10-2009 00:48 發表

等1Ds4 吧.....今日試過比較5D II 同7D 的對焦,發覺完全係天上地下的分別,只要Canon出 1Ds4 .我一定會買,到時就要請你地呢D朋友幫幫手了

引用:
原帖由 亞龍 於 3-10-2009 23:10 發表

因為對5D II的對焦十分不滿
因為7D有測光和對焦點連動
因為有冇線飛燈
因為機身及功能比5D II強
因為有19點+字對焦
因為有格線觀景器
因為曝光補償有5級
因為我賣左部50D,冇APS-C機用
因為.............. ...
最重要係....因為龍哥真係好有
廣 邑 千 家 群 所 羨
萬 鐘 於 我 何 加 焉
志 分 涇 渭 昭 真 偽
立 德 樹 人 續 孔 篇

引用:

有幾多電視框先

發新話題