發新話題

英兵自傳

係HKG噤高調無咩好結果(個人意見)
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 MS 於 22-7-2009 17:48 發表

如果作大........點認呀
MS你啱

引用:
原帖由 MS 於 22-7-2009 16:51 發表
映摟軍人.....扮皇帝都得喇 ........督爆人做乜吖
當日憲兵在BMH招呼過這位人兄.
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 tango10 於 22-7-2009 19:15 發表

下...招呼過
Saving Private Kai人

引用:
原帖由 tango10 於 22-7-2009 19:15 發表

請問何時,何地,佢身受何職?
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 derek_lok 於 22-7-2009 17:02 發表

請問係唔係J-Corps都有No.跟身??
如果J-Corps考上正規, No.會唔會一樣架??
唔好話J-Corps
少年團都有Corps No.
不過J-Corps同英軍無直接關係
Number會唔同
講到自己幾威幾威, 咪又係要踎低, 坐低同埋訓低...

引用:
原帖由 MS 於 22-7-2009 19:31 發表

請問何時,何地,佢身受何職?
BMH大閘
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 tango10 於 22-7-2009 19:42 發表

BMH大閘
閘差
尊重人格, 請勿抄習

呢位仁兄當年認識一位龍隊伙記, 趁呢位伙記喺BMH當更嘅時候就著哂成套軍裝企喺大閘口一齊扮當更......結果有個BMH伙記行過認得佢唔係兵, 所以報 MP 拉咗佢.......

引用:
原帖由 coldstreamer 於 22-7-2009 20:17 發表
呢位仁兄當年認識一位龍隊伙記, 趁呢位伙記喺BMH當更嘅時候就著哂成套軍裝企喺大閘口一齊扮當更......結果有個BMH伙記行過認得佢唔係兵, 所以報 MP 拉咗佢.......
哎喲.....
冒兵?

引用:
原帖由 coldstreamer 於 22-7-2009 20:17 發表
佢噤都得
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

果個網有d人真係軍人來...

http://tw.myblog.yahoo.com/jw!E. ... &l=f&fid=22

果個女仔

我第一次見佢係1986年英女皇訪港, 喺皇后碼頭落船. 駐港部隊幾百人喺碼頭迎接.....呢條友(果時仲係 o靚仔)著哂成套花衫褲帶頂童軍綠帽加個 Royal Marine 帽章企正喺大會堂門口扮兵......

引用:
之後點
Saving Private Kai人

有軍隊冧把,話之你當三日兵!例如水雷炮HK1826/1827..........
英國2506............等等
軍隊不同警察頂冧把!個冧把跟一世!
軍隊離開有紅簿.....証明!

MS兄,小弟當年所屬部隊老冧為 1810xxxx

發新話題