31 123
發新話題

夏日炎炎....出海游船河啦.....

夏日炎炎....出海游船河啦.....

2009年7月份美國近海作戰艦LCS-2獨立號於墨西哥灣進行海試

嘩!!個樣先進到呀!?

船很醜......................但很型

成架戰機咁..真係幾型, 唔知實際有咩野用途呢??

應該係為左靈活性之餘又保留空間俾直昇機降落用
可能用黎反潛或搜救用

係咪有得同其他船合體嫁
佢d流線形設計好正

呢架野好似可以去到50kts?
5D mark II
Canon PowerShot S90
580EX II
Sigma 24-70mm F2.8 EX DG HSM
EF 50mm F/1.8 II

引用:
原帖由 0o0p 於 18-7-2009 06:29 發表
應該係為左靈活性之餘又保留空間俾直昇機降落用
可能用黎反潛或搜救用
可以用來踢波,打籃球~

回覆 8# 的帖子

其實仲可以俾戰機練靶用

引用:
原帖由 天煞孤狼 於 18-7-2009 10:08 發表
呢架野好似可以去到50kts?
官方話最高47節....

引用:
原帖由 jpg 於 18-7-2009 05:43 發表
成架戰機咁..真係幾型, 唔知實際有咩野用途呢??
自派里級FFG-51退役後,美佬最細既戰艦就係滿載排水量差唔多9000噸既伯克級DDG-51....
LCS就係替補依家DDG對落既空白....2000~3000噸既艦體,高航速,低可視度設計

睇黎海空未來都係向隱身發展...

除左前甲版 後部好係係無VLS ?
但求吹下水, 開開心心、簡簡單單又一日......

可以處理到戰機垂直降ma??
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 18-7-2009 23:36 發表
可以處理到戰機垂直降ma??
佢既甲板係足夠一部MV-22既起降同補給,只不過機庫容納唔到....
另外除兩部SH-60外,仲有最少兩部MQ-8B無人武裝直昇機

引用:
原帖由 surefire0828 於 18-7-2009 23:28 發表
睇黎海空未來都係向隱身發展...

除左前甲版 後部好係係無VLS ?
佢同另外一個型號既LCS都應該會配置以下既攻擊模組,但仍未確定.....配彈40~60枚

美國陸軍未來玩具系列(2) ---- XM501 NLOS-LS

31 123
發新話題