發新話題

D day 先頭部隊!

引用:
原帖由 dondon24 於 17-7-2009 03:06 發表

我既意思係話有可能係Garand...
你唔講都留意唔到槍托位,玩左咁耐cod都咁失敗
call of duty??

引用:
原帖由 dondon24 於 17-7-2009 03:09 發表

係...
身邊都好多fd玩...........

引用:
原帖由 dondon24 於 17-7-2009 02:56 發表

吓……
不過又想問...
黑白重製成彩色?當年既彩色技術應該冇咁好
我係攝影白痴...
嘩本書係彩色喎!
尊重人格, 請勿抄習

第二張相果條麻繩英軍commando同airborne都有...........

引用:
原帖由 dondon24 於 17-7-2009 03:12 發表

咁又真係好玩既,淨係玩過psp同cod5,真係幾爽,但係故事性就冇Brothers In Arms咁吸引
冇玩過.........所以唔知...............

引用:
原帖由 Reddevil 於 17-7-2009 03:05 發表

冇上刺刀, 二戰期的M1 carbine係冇刺刀座
睇個槍托, m1 cabine係側邊attach sling, 加蘭就係個底度裝槍帶環

支野幫人拎都ok架姐........
M1 Carbine既前期型同M1 A1Carbine(摺柄傘兵版)都冇刺刀座; 但唔係二戰期既M1卡賓冇刺刀座, 43年後生產既都有刺刀座及改良可調準星, 而D DAY 期間以上三種M1卡賓都有在役.

引用:
原帖由 Legionee 於 17-7-2009 03:15 發表

M1 Carbine既前期型同M1 A1Carbine(摺柄傘兵版)都冇刺刀座; 但唔係二戰期既M1卡賓冇刺刀座, 43年後生產既都有刺刀座及改良可調準星, 而D DAY 期間以上三種M1卡賓都有在役.
謝師兄賜教, 小弟不才

引用:
原帖由 dondon24 於 17-7-2009 02:56 發表

吓……
不過又想問...
黑白重製成彩色?當年既彩色技術應該冇咁好
我係攝影白痴...
彩色係示範 model ....

引用:
原帖由 dondon24 於 17-7-2009 03:17 發表

多謝指教,唔知師兄有冇有刺刀座同可調準星版卡賓既實物相呢?

師兄應該係講緊呢支
不過呢支係到韓戰先standard issue
仲有, 係1944年有連發設計的m2 carbine introduced(修正)

引用:
原帖由 Reddevil 於 17-7-2009 03:20 發表

師兄應該係講緊呢支
不過呢支係到韓戰先standard issue
仲有, 係1944年有連發設計的m2 carbine introduced(修正)
reddevil兄或者弄錯了, 相中係二戰期間standard issue既後期版M-1 卡賓, 反而M2 carbine係韓戰先大量服役, 同期仲有M-3 CARBINE(加上紅外線瞄具版本既M2)

發新話題