16 12
發新話題

TO:queen

TO:queen

D相像第一張咁樣會唔會太紅???
定係睇二張淡一點會好D..你古佢地會鐘意邊D???

附件

19-7-2009 22:12

19-7-2009 22:12

我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

小弟愚見~
第一張太紅,第二張又好似太淡

first

引用:
原帖由 gtoray 於 19-7-2009 22:23 發表
小弟愚見~
第一張太紅,第二張又好似太淡
小弟都覺,如果要Choose,我會選第一張

以女相o黎講,第二張contract 低d好d

不過,呢張相本身有2個唔同的wb的光源影響緊個model

,改少少佢面上d 日光個色拉番暖個wb就ok
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

Girl usually like colourful...

I think they will like 1st one......

but for me....I like 2nd...

我覺得第2張好d~
因為2nd光d~

咁P唔PS好..........???
但我係新手,一來PS得唔自然,二來PS一張整左個幾鐘

附件

21-7-2009 22:45

21-7-2009 22:45

引用:
原帖由 亞龍 於 21-7-2009 22:45 發表
咁P唔PS好..........???
但我係新手,一來PS得唔自然,二來PS一張整左個幾鐘
唔好執太多,人地都睇得到層ps裝甲

拉少少曲線,減少少對比,係咁二soft少少佢塊面就ok
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 21-7-2009 23:19 發表

唔好執太多,人地都睇得到層ps裝甲

拉少少曲線,減少少對比,係咁二soft少少佢塊面就ok
我又唔係咁睇...........
影人及做相片處理時,要睇下最尾收貨的係邊個,如果相片只係For自己,當然想影咩就咩,想整咩就咩la......
但相片要交比女女的話,咁由影相到執相,都要睇下對方鍾意D物
我地男人老九就冇咩所為姐,人地女女黎架,唔執的話點放上Facebook??

呢張.....個眼袋.....留返D反而會好D.....執得太勁..................好唔自然.........

引用:
原帖由 亞龍 於 21-7-2009 23:47 發表

我又唔係咁睇...........
影人及做相片處理時,要睇下最尾收貨的係邊個,如果相片只係For自己,當然想影咩就咩,想整咩就咩la......
但相片要交比女女的話,咁由影相到執相,都要睇下對方鍾意D物
我地男人老九就冇咩所 ...
執得太多,人地都睇得出係執出o黎的,其他人就會估d 女d 皮膚太差要靠ps先見得下人個model o黎講唔係一件好事

改左曲線,對比同soft左少少佢面起粒的野

引用:
原帖由 queen 於 22-7-2009 00:25 發表
呢張.....個眼袋.....留返D反而會好D.....執得太勁..................好唔自然.........
咁la...

附件

22-7-2009 01:22

22-7-2009 01:22

回覆 13# 的帖子

Yeah

第1張好D

16 12
發新話題