發新話題

你餓唔餓?

取消高亮
引用:
原帖由 WAIKO01 於 1-11-2012 13:49 發表

這種“不知不覺式“拔牙才好 ,“啊,攪掂…!!?“總比死拔難拔也拔不出來來的好。(因為我試過不少
我重試過比滕頭撞左上面兩隻門牙出黎。。。

引用:
原帖由 tango1997 於 31-10-2012 17:02 發表

練奶重要溝水
yes!

引用:
原帖由 mujiadam 於 1-11-2012 19:17 發表

yes!
練奶禾細個刀係開水飲 。。。。不過食克力架就賴落塊餅道食。。。因為塊克力架太大塊隊唔倒落隻杯道。。。
唔開水賴落生命麵包刀好好食

印水紙

引用:
原帖由 tango1997 於 1-11-2012 20:19 發表

練奶禾細個刀係開水飲 。。。。不過食克力架就賴落塊餅道食。。。因為塊克力架太大塊隊唔倒落隻杯道。。。
練奶就錦都好好食, 那些年打開雪櫃拎出黎擠落口

引用:
原帖由 tango1997 於 1-11-2012 20:19 發表

如果加埋花生醬,再焗一焗

引用:
原帖由 潛陣水 於 1-11-2012 21:54 發表

練奶就錦都好好食, 那些年打開雪櫃拎出黎擠落口
我地食練奶個屎係無得擠嫁 。。。。唔係牙膏裝。。。。。係罐裝。。。。要係個罐項邊對邊“咪“兩個窿先賴得出嫁 。。。。。你就好啦。。。有奶擠

引用:
原帖由 GHST 於 1-11-2012 22:00 發表

如果加埋花生醬,再焗一焗
花生醬
同方包真係絕配。。。。。師兄你真識食。。。。我會搽好厚既花生醬
。。。我鐘意比D花生醬。。。漿住個口講唔倒野個種感。。。實在香濃美味
但一定要“頂好牌“幼滑裝個隻 。。。别無他選

獅子雅虎真係多食家

孖條呢.......................???
我的雀雀..............................Orz

引用:
原帖由 devil-sniper 於 2-11-2012 00:28 發表
孖條呢.......................???
有提及的 。。。慢慢睇

回覆 1# 的帖子

樓主揾到咁多相,好懷念呀!多謝你呀!

tango兄,記得 "得意妹" 隻歌嗎 ? ............得意妹,開麵檔,細佬呀婆大嬸都黎食,滋味好,滋味多,人人食得笑啊啊,得意得意再來一個 !!
引用:
原帖由 tango1997 於 1-11-2012 05:52 PM 發表
得意妹即食面。。。。。我淨係記得個包裝袋係红红地色

可能係香港第一代既即食麵!

引用:
原帖由 33tt 於 2-11-2012 02:56 發表
tango兄,記得 "得意妹" 隻歌嗎 ? ............得意妹,開麵檔,細佬呀婆大嬸都黎食,滋味好,滋味多,人人食得笑啊啊,得意得意再來一個 !!

當然記得 。。。。當年真係街知巷聞 。。。。無記錯係無線電視台生日之星“菜麗晶“唱 。。。。呢條妹子。。。。當年無線年年台慶刀的佢出泥唱歌表演助慶。。。。

真係童年往事。

發新話題