發新話題

你餓唔餓?

取消高亮
引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2-11-2012 23:32 發表
點解無人講果汁冰!
果汁糖頂住先啦

附件

2-11-2012 23:49

哈哈哈哈哈哈 !! 連"蔡麗精" 這個老積妹你都記得,好野 !!!!!!!!!

quote]原帖由 tango1997 於 2-11-2012 07:37 AM 發表

當然記得 。。。。當年真係街知巷聞 。。。。無記錯係無線電視台生日之星“菜麗晶“唱 。。。。呢條妹子。。。。當年無線年年台慶刀的佢出泥唱歌表演助慶。。。。
[/quote]

這正是我說的連結糖,每條是一半朱古力味,一半云利拿味,各大士多均有代售 (當年) !!
引用:
原帖由 tango1997 於 2-11-2012 11:45 PM 發表

Tango哥 ....係咪呢隻

引用:
原帖由 33tt 於 3-11-2012 00:31 發表
哈哈哈哈哈哈 !! 連"蔡麗精" 這個老積妹你都記得,好野 !!!!!!!!!

quote]原帖由 tango1997 於 2-11-2012 07:37 AM 發表

當然記得 。。。。 ...
佢比起同年紀既小朋友長得高大。。。最記得佢大眼碌碌。。。成日扎孖鞭短群短褲上電視。。。對襪成日刀“休“到上膝頭。。。跳跳扎。。。又成日扮大人

引用:
原帖由 tango1997 於 2-11-2012 23:45 發表

Tango哥 ....係咪呢隻
係呀! 終於是臨死前見返呢款了! 真是懷念以前殖民地時代! 那時的國產貨真是價廉物美, 安全可靠!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 tango10 於 3-11-2012 18:52 發表

係呀! 終於是臨死前見返呢款了! 真是懷念以前殖民地時代! 那時的國產貨真是價廉物美, 安全可靠!
師兄言重

tango師兄,你的相片這麼新,是否市面上還有地方可買到這些兒時零食呢 ?
引用:
原帖由 tango1997 於 3-11-2012 07:22 PM 發表

師兄言重

我想飲6寶

引用:
原帖由 33tt 於 4-11-2012 15:48 發表
tango師兄,你的相片這麼新,是否市面上還有地方可買到這些兒時零食呢 ?

要再摷一摷先知

引用:
原帖由 skylau 於 4-11-2012 22:47 發表
我想飲6寶
玻璃樽裝應該無了。。。。250ml。。。紙包裝伯街&胃匡刀有

我一直都想問...唦嗲魚到底是用咩做?

師兄,這是否當年廣告内那沙灘女嫏講的説話 ?
引用:
原帖由 skylau 於 4-11-2012 10:47 PM 發表
我想飲6寶

頭先係樓下買到的

附件

7-11-2012 22:22

引用:
原帖由 33tt 於 5-11-2012 00:49 發表
師兄,這是否當年廣告内那沙灘女嫏講的説話 ?

我淨係記得個廣告係有條類似少爺仔既物體同一個管家既物體。。。。去到間西餐廳。。。。。飲六寶

引用:
原帖由 tango1997 於 7-11-2012 22:30 發表

我淨係記得個廣告係有條類似少爺仔既物體同一個管家既物體。。。。去到間西餐廳。。。。。飲六寶
果間野好似是半島酒店?
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

發新話題