發新話題

香港人真是要靠自己! 咪諗住英佬幫到你!

香港人真是要靠自己! 咪諗住英佬幫到你!

千祈咪諗住阿爺唔好就覺得英佬靠得住!
http://hk.news.yahoo.com/video/t ... title-29839523.html
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

無論咩原因令佢地拎唔到正英都好
也應該向他們致敬

冇計! 我地都最多都只係入植袋鼠做袋鼠後備兵仔.......! 我好想入華記但出外讀書! 入隊時代以過 !

為左做兵仔! 比班死鬼玩到七彩!

所以我覺得同班香港仔一起當兵仔實會開心得多

向"老華"致敬    

其實正苦大把錢! 可以係大與山發展個海陸空"香港和平援助部隊" ! 其實就係一條龍服務UN標準(私人保安有限公司)由正苦(英美佬方式及顧問)及老解提供設備及智識 ! 有兩大隊 ! 第一隊Full Time (三成人), 第二隊Part Time (七成人) ! 可以去大陸及其他國家受訓 ! Part Time (每個月兩個星期五7:30pm致星期日7:30pm)及每年兩星期入CAMP一次 ! 最好就係廣東話同英文!

如果有就好.......

引用:
原帖由 rho837 於 2012-6-30 13:19 發表
冇計! 我地都最多都只係入植袋鼠做袋鼠後備兵仔.......! 我好想入華記但出外讀書! 入隊時代以過 !

向"老華"致敬 ...
無啦啦洗d 咁既錢. 垃圾局班友仔真係插到變箭豬都似.

UNDER DEVELOPING

當兵保家衛港值得尊敬

但公道講,
有個淨係參左半年軍
公務員想食長糧都要有十幾廿年功勞
老細都唔會養個打得半年工既一世

錦d年資短既無英藉都合理
佢可能批左500個長期服務架呢

引用:
原帖由 rho837 於 30-6-2012 13:19 發表

向"老華"致敬 ...
唔使想,多兩枝氣槍都可以話懷疑你屋企係軍火庫,仲想有機會有真槍?
香港已經被懷疑係反共基地呀!

發新話題