26 12
發新話題

玩具槍大王違例泊車 疑扮解放軍阻嚇抄牌 (G&P???)

玩具槍大王違例泊車 疑扮解放軍阻嚇抄牌 (G&P???)

【本報訊】有「玩具槍大王」之稱的商人廖宜春(小圖),前晚駕駛其價值逾300萬元的賓利房車,到鴨脷洲利東邨停泊在消防通道,然後離開現場,而一張印有「中國人民解放軍駐香港部隊」字樣的紙張,則夾擋風玻璃上。有途人經過見狀,質疑車主有心阻嚇警方抄牌。廖宜春稱是一場誤會。
前晚9時15分,有途人經過鴨脷洲利東邨東昇樓對開,發現一輛名貴賓利房車泊於路邊,阻礙消防通道,房車掛有中港車牌,而擋風玻璃車廂內夾有一張「中國人民解放軍駐香港部隊」紙張,懷疑車主與解放軍部隊有關,似仗勢力阻嚇警方抄牌。
聲稱只是軍營門票

《蘋果》記者接獲投訴後查證車牌登記者身份,證實是42歲的「玩具槍大王」廖宜春,他是秋星實業有限公司東主。廖宜春昨日向記者解釋指,家住利東邨的岳父患有末期癌症,他收到通知指岳父身體不適,故駕車前來接他看中醫,岳父行動不便,要以輪椅代步,由於找不到方便岳父登車之處,只好將車泊於違例地方,廖承認曾違例停車約10分鐘。對於「解放軍」紙張,廖宜春澄清是參觀解放軍軍營的門票,因一直夾在檔風玻璃拔不出而引起誤會。
廖宜春十多歲來港,家貧輟學打工,儲有一筆錢,自小迷上玩具槍,他便設計和生產仿真玩具槍,在行內終拼出名堂,今年他更成為廈門巿政協委員。

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20120713/16510595

豬標個老細!!!

「玩具槍大王」對玩具槍所知皮毛同新手無異 ∼∼∼∼

嘩!我連一件豬標既件或槍都從未買過!佢啲車碌同射燈更加係一個迷!

引用:
原帖由 aramua 於 13-7-2012 10:03 發表
槍!老細應該識啲野既!做"呢類生意"都好掂!如果唔咪點會做到個馬頭這麼行! 又BUN-LEE, 又中港牌, 又可能扮老解乜都出齊! 至予啲出品得唔得? 我地唔咪豬所以我地唔會用豬既標準!

比得起錢 買得起呢個車牌
但比唔起 幾百蚊搵車位

引用:
原帖由 aramua 於 13-7-2012 10:03 發表
但現實係 , 佢唔識 , 但佢渣賓利 ......
開公司唔一定老闆識 , 伙記識就得喇

記者影左車牌出黎...........

引用:
所以點解佢係老闆, 你係伙記囉

其實真係估唔到咁都可以係一單新聞....
貼張咁既紙就話人冒解放軍.....

我未見過酒樓老板識炒干炒牛河囉

豬標唔係做老番電筒起家架咩

張門票有無咁大張呀......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
佢出錢咪得囉

引用:
原帖由 tango1997 於 13-7-2012 14:23 發表
我未見過酒樓老板識炒干炒牛河囉
Agree! 所以呢類老板做過啲酒樓咪越做越屎鑼!

26 12
發新話題