17 12
發新話題

民主國家也可以操得咁醒!

民主國家也可以操得咁醒!

尊重人格, 請勿抄習

操得好唔好, 同民主其實...有關係咩 ?

引用:
原帖由 gtoray 於 16-5-2009 23:05 發表
好大分別!共產國家上頭唔滿意你,就咸豆都無粒食,一個唔好彩重害及家人?好似ms就係例子喇,ms寧願做印度兵"無得升"在英國軍隊咬ms頭又硬咬忽忽又臭"吹咩

尊重人格, 請勿抄習

回復 2# 的帖子

大佬G,你睇下懲教署果班打騰妹就知喇!操得好個個星期出外表演食大會供給之伙食,又唔洗釘倉咁慘俾你幾大都操好d喇
講開又講三年又三年!.........你有無禆人郁呀!

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 gtoray 於 16-5-2009 23:05 發表
我都覺可能有少少關係

引用:
原帖由 Paul 於 16-5-2009 23:41 發表

我都覺可能有少少關係
See North Korea

引用:
原帖由 MS 於 16-5-2009 23:16 發表

好大分別!共產國家上頭唔滿意你,就咸豆都無粒食,一個唔好彩重害及家人?好似ms就係例子喇,ms寧願做印度兵"無得升"在英國軍隊咬ms頭又硬咬忽忽又臭"吹咩
又係WOR~
而且共產國家特別愛面子

呢隊挪威人軍操隊經常去表演, 是真正的"攞威人"
呢段是用蘇聯軍樂"向斯拉夫的女人說再見"來做襯托軍樂! 東西合壁!
http://www.youtube.com/watch?v=b64kBUPCK1s&feature=related
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

要搞一搞清楚係 團體軍操 ( 民主國家 ),

定係 人山人海閱兵 ( 共產國家 ) 先 .......  

引用:
原帖由 keane 於 18-5-2009 22:20 發表
要搞一搞清楚係 團體軍操 ( 民主國家 ),

定係 人山人海閱兵 ( 共產國家 ) 先 .......  
你想講乜
尊重人格, 請勿抄習

軍操 / 閱兵 的分別

引用:
原帖由 keane 於 19-5-2009 03:52 發表
軍操 / 閱兵 的分別
ms諗你都分不清喎!閱兵是欣賞操兵果班人/操兵是直接參于 人多少都叫操兵
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 19-5-2009 17:27 發表

ms諗你都分不清喎!閱兵是欣賞操兵果班人/操兵是直接參于 人多少都叫操兵
多謝 !

原來一個 操 字 , 就可以解釋晒  

回復 13# 的帖子

操兵講整体合作動作一致,所以越多人越困難好似大陸一声号令.........解放軍要幾多有幾多 如果英國出一萬兵.......人工,過時補水,茶水補給,有d衰兵炸生賴死!所以自由國家同共產國家簡直兩回事
尊重人格, 請勿抄習

佢泥個應該係比賽泥嫁ma ~??  

17 12
發新話題