24 12
發新話題

你會點做?

你會點做?

我係做侍應
今日有一家人

我睇佢玩得過唔過火啦,而家啲香港人由大至細都好似食火藥大咁.
講多兩句就點火,我係伙計既佢響我工作地方咁既話我會出聲囉,呢道係公眾地方.俾你同個仔入銀行排隊攞錢時你都唔會拎支槍出黎啦

[quote]原帖由 追逐者 於 14-6-2009 01:56 發表
我係做侍應
今日有一家人鈬餐食飯
個爸爸

應該勸一勸佢
可以咁講
"e.支槍好靚 wor, 我都有玩開氣槍ga
不過都係收埋玩, 有d人唔識會,赫到人就唔好啦
haha~"

師兄好嘢.....支持你
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

回復 4# 的帖子

我都會咁講
一係就直接同佢講
:[先生我怕你e一枝玩具會影響到其他ge客人,唔知你介唔介意收起佢]

引用:
原帖由 gtoray 於 14-6-2009 02:12 發表
應該勸一勸佢
可以咁講
haha~"
.....火藥mode回應 ...... ...
做乜呀...小朋友玩具都唔得呀...你餐廳有寫唔淮小朋友玩具咩...@#$#$%...叫你經理出黎...

引用:
原帖由 kimkileo 於 14-6-2009 02:37 發表

做乜呀...小朋友玩具都唔得呀...你餐廳有寫唔淮小朋友玩具咩...@#$#$%...叫你經理出黎...
細聲 mode 回應:
sorry ar, 其實係隔離檯個呀 sir 叫我提醒你, 不如你直接同個 呀 sir 講~

我會講:先生唔該收埋你支炮呀,唔該

引用:
原帖由 gtoray 於 14-6-2009 03:20 發表

細聲 mode 回應:
sorry ar, 其實係隔離檯個呀 sir 叫我提醒你, 不如你直接同個 呀 sir 講~
邊Q個呀Sir!差人大Q哂呀,我連佢都「小」埋!(典刑香港人)

引用:
原帖由 gtoray 於 14-6-2009 02:12 發表
應該勸一勸佢
可以咁講
haha~"
"一啖沙糖一啖屎" lee招好好用, 以前7-11既獵心行動都有教lee招, 如果客人做左d唔o岩既野, 唔好直接罵他或講理, 因為客人"永遠"是對的......讚既野無人唔鐘意, 友善既對話比惡意/命令式更令人接受 , 大可以囉d話題同他講, 之後暗示個問題兇來. (G大都講左個講法...唔重復啦~)

另外CHING係邊做架? 等得閒去你度開團CGF飯局

引用:
原帖由 seals 於 14-6-2009 10:08 發表

邊Q個呀Sir!差人大Q哂呀,我連佢都「小」埋!(典刑香港人)
咪就係小朋友玩具者....玩玩具既人權都冇呀...

引用:
原帖由 gtoray 於 14-6-2009 03:20 發表

細聲 mode 回應:
不值一晒m○de﹔
小朋友!支槍好雞呀!揼左佢唔好攞出來憲世啦!

Hong Kong Police Unit Anti Terrorism

引用:
原帖由 kimkileo 於 14-6-2009 02:37 發表

比我會一句小落去:「係,小朋友玩玩具得,但你拎支仿真槍出泥,引起公眾恐慌,你有兩個選擇,一係我報警,一係你自己醒醒定定同我收番埋佢!!你自已揀!! 」
PS:我唔係做樓主果行,我做果行唔洗同D香港人禁好禮貌~

我都做個單玩具槍 Case!

事緣,好多年前我做EU I/C Sgt,

交通台通知,一名交通警告車時被人用槍指嚇!

於是我哋著哂避彈衣衝到去,

去到發現架BMW上有三個人,

車頭位男乘客渣住支玩具槍(橙色反斗城版MP5),

我即是「小」個交通同事,問佢係咪玩嘢,

佢答:「呀頭,我告緊佢哋,抬頭一望,見到佢囉支嘢指住我,我點做佢真定假?」

我又問乘客支槍愛嚟做乜!

乘客回答:「呀Sir告我哋,我無嘢做!打開個箱有支玩具槍,咪囉嚟玩吓囉!」

司机又說:「支槍係我5歲個仔留低!」

調查後,發覺佢哋之前因告車問題嘈過!

你係我,你哋會點做?

24 12
發新話題