33 123
發新話題

仲養番狗?緊係養唐狗好啦!

仲養番狗?緊係養唐狗好啦!

唐狗無啦啦都拎個博士學位..今鋪仲唔威到震

你太out了
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

真係唔知點解佢可以拎到囉
面書&msn:johnlyqoo@hotmail.com

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 10-12-2009 13:25 發表
唐狗無啦啦都拎個博士學位..今鋪仲唔威到震
仲要法學…無法無天就可以拎到呢個博士,咁中共咪個個都博士?!

真想送扎花俾佢,上面大大隻字寫住英年早逝
鵰。豹。狸。獅。狒

佢有咩罪大惡極呢.....?

引用:
原帖由 gtoray 於 2009-12-10 01:48 PM 發表
佢有咩罪大惡極呢.....?
佢應該冇罪,不過係冇資格拎囉

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 10-12-2009 13:38 發表

仲要法學…無法無天就可以拎到呢個博士,咁中共咪個個都博士?!

無X有錯

引用:
原帖由 小雲雲 於 10-12-2009 13:49 發表

佢應該冇罪,不過係冇資格拎囉
榮譽學位要咩資格ga ?

引用:
原帖由 gtoray 於 2009-12-10 01:58 PM 發表

榮譽學位要咩資格ga ?
我唔覺得佢有榮譽囉.......
你地覺得咩野係榮譽???

引用:
原帖由 小雲雲 於 10-12-2009 14:00 發表

榮譽學位 = HON. DEG.?
鵰。豹。狸。獅。狒

重以為真係關於養狗tim.....

引用:
原帖由 小雲雲 於 10-12-2009 14:00 發表

我相信有人唔認同佢ge政績
不過亦有人認同佢ge政績
事實上有唔小以往比認為唔錯ge官員
近年都因為位居高處表現親中而民望下降

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 10-12-2009 14:04 發表

榮譽學位 = HON. DEG.?
引用:
名譽學位又稱為榮譽學位(Honorary degree)主要為博士級學位即榮譽博士學位,是授予對社會某個領域作出突出貢獻的人士的一種學位,無需考試與論文答辯,且是一種終身榮譽。榮譽博士,或稱名譽博士,泛指非經過正常升學管道(大學→研究所碩士班→研究所博士班),也沒有繳交相關的畢業論文。純粹由學校為獎勵其在該產業的傑出貢獻,或是獎勵其在該領域的重大發現,例如已先獲得諾貝爾獎。
[編輯] 關於花錢買文憑

由於榮譽博士學位的頒發,並沒有限定受贈者的最高學歷。因此曾發生即使小學未畢業,但仍有機會獲得。因此「榮譽博士」被各大學校視為賣文憑,換取企業贊助學校各項經費的一種方法。

被授予對象無大學本科以上學歷限制,如美國哈佛大學與中國清華大學授予大二就已經退學的前世界首富比爾·蓋茨名譽博士學位[1][2],北京大學分別授予尼日利亞總統奧巴桑喬、日本小說家井上靖榮譽博士學位[3][4],香港大學授予中國籃球運動員姚明名譽社會科學博士學位[5] ,上海復旦大學與香港中文大學授予新加坡前總理李光耀榮譽博士學位與名譽法學博士學位[6][7]等。

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 10-12-2009 13:38 發表

送個花牌去政府總部羅....

引用:
原帖由 Zap 於 10-12-2009 14:04 發表
重以為真係關於養狗tim.....
係養狗...不過唔係你養既之嘛

33 123
發新話題