發新話題

[歷史]點解廣華街會有咁多鋪頭賣槍

引用:
原帖由 tango1997 於 4-5-2012 16:05 發表
老廣經典笑話一則 ............(傳聞)..............真係當笑畫聽算啦............小弟呢期得罪好多人x!!

早苦干年前.....人安入邊"大丁"

A:事主
B:黄大丁

某日.............大丁店裡
A...... ...
讃好...!

HAPPY SHOOTING!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

回覆 150# 的帖子

我都有主角又係佢老人家!

講說二千年中期佢老人家大大聲同人講美佬陸軍唔會用ACU嫁!

半年後佢大箱大箱入貨

細時經常同佢買野,今時今日想買佢D野問清楚佢老人家問候我老娘親!

我怕左佢
偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 4-5-2012 16:31 發表
我都有主角又係佢老人家!

講說二千年中期佢老人家大大聲同人講美佬陸軍唔會用ACU嫁!

半年後佢大箱大箱入貨

細時經常同佢買野,今時今日想買佢D野問清楚佢老人家問候我老娘親!

我怕左佢  ...
自個次之後.......佢幾乎件件貨刀有個標簽........寫明係唔係民版.....民兵版野咁籮

引用:
原帖由 tango1997 於 4-5-2012 16:35 發表

自個次之後.......佢幾乎件件貨刀有個標簽........寫明係唔係民版.....民兵版野咁籮
有時我唔明佢,求財求啖氣呢?

問都有罪?
偽君子!永遠虛偽!

今時今日資訊發達,丁哥生存環境唔同廿年前,好心啦收下D火啦!年紀唔細小心爆血管啦!
偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 4-5-2012 16:42 發表

有時我唔明佢,求財求啖氣呢?

問都有罪?
哦.........米國嶺仕管得閒又搞下佢........係燥D架嘞

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 4-5-2012 16:47 發表
今時今日資訊發達,丁哥生存環境唔同廿年前,好心啦收下D火啦!年紀唔細小心爆血管啦!
所以腦膜拱好生意籮
話時話.........腦膜咁多年係信和刀轉哂營........相機唔多

回覆 157# 的帖子

你講下講又係!

以前賣俄羅斯野冇美佬野!
偽君子!永遠虛偽!

亞石搬左地鋪
偽君子!永遠虛偽!

等我又比大家估估先.
你們知估最早期廣華街西/洋菜街等那邊. 未有槍街之前, 好似槍街, 鴨暸街或波鞋街噤在那邊成行成市的,係賣咩呢?

回覆 45# 的帖子

廣華街間超市,印象中買過兩件嘢!
1. 美軍斗蓬 〈懶形放係車尾箱,諗住落雨時着,後來有啲嗅膠味,掉咗!〉
2. 一碌英軍防暴棍 〈放係車尾箱,以防萬一,當差阿爸教!〉尚存
其實90年代初我買咗架〝錢七〞,廣華街果時賣汽車用品多過賣槍!

附件

4-5-2012 20:00

回覆 136# 的帖子

我成套英軍Gear都係西灣河大和執返尼!記得好平!係唔係唔過一百呢

回覆 160# 的帖子

類罐頭食品、糧油雜貨
偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 mk23 於 4-5-2012 19:41 發表
等我又比大家估估先.
你們知估最早期廣華街西/洋菜街等那邊. 未有槍街之前, 好似槍街, 鴨暸街或波鞋街噤在那邊成行成市的,係賣咩呢?
賣淫

引用:
原帖由 MANKF 於 4-5-2012 20:00 發表
廣華街間超市,印象中買過兩件嘢!
1. 美軍斗蓬 〈懶形放係車尾箱,諗住落雨時着,後來有啲嗅膠味,掉咗!〉
2. 一碌英軍防暴棍 〈放係車尾箱,以防萬一,當差阿爸教!〉尚存
其實 ...
嘩....man兄.....你碌野又長又硬

發新話題